Reteta postata pe: 18 august 2010
Ingrediente
-eu am avut o sacosa de rafie plina cu vinete, -700g otet, -1400g apa, -2 linguri cu varf de sare, -4 linguri cu varf de zahar, -usturoi (fiecare pune cat doreste-eu pun mai mult ca imi place ce gust are asa acrit)
Dificultate: Medie | Timp: 4h
Mod de preparare
Se iau vinetele, se spala bine si se taie in felii. Se presara cu sare, se amesteca bine si se lasa cam o ora sa se scurga toxinele din ele. Apoi le luam, le stoarcem usor si le prajim pe ambele fete, dupa care le punem pe toate intr-un lighean sa se raceasca. In timpul acesta pregatim otetul. De regula vinetele le fac pe le sfarsitul lui septembrie, dar anul asta productia a fost mai repede si a prins si caldurile astea si de frica am facut otetul mai concentrat ca sa fiu sigura ca tin, dar de regula fac o parte otet si trei parti apa. Deci, in timp ce se racesc vinetele am pregatit otetul o parte otet si doua parti apa, iar la fiecare litru de lichid 1 lingura cu varf de sare si 2 cu varf de zahar, si le-am fiert. Intre timp am curatat si usturoiul. Incepem si punem in borcane. Punem 2 polonice de otet diluat intr-un borcan de 800g, taiem cativa catei de usturoi, punem 3-4 vinete, le presam usor, apoi punem iar usturoi, iar vinete, pana se umple borcanul. Daca mai este nevoie se mai pune lichid. Lichidul nu trebuie sa fie fierbinte. Vinetele trebuie sa fie uleioase pentru ca iarna le da un gust bun. Se insurubeaza capacul bine si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete murate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Mai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime. Chiar
1 vot
0 comentarii
3h 50 min
Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 august 2010
O reteta minunata.