Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de mãsline
  • 100 gr. bacon
  • 2 cãtei de usturoi
  • 1 cutie micã de boabe de porumb
  • 100 gr. ciuperci proaspete
  • 2 linguri unt
  • 50 gr. brânzã rasã
  • pãtrunjel proaspãt
  • 100 gr. miez creveti sau surimi(optional)
  • Condimente:
  • piper, sare sau vegeta
  • curcuma,busuioc, nucsoarã,scortisoarã, cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)...
  • Cartofi aromati:
  • Cartofii tãiati mai gros (sferturi)
  • Condimente:
  • boia dulce,curcuma,
  • cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper, sare sau vegeta.

Mod de preparare

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :)

Personal, imi place sã gãtesc vinetele tip salatã sau prãjite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau sã incerc câteva retete arãbesti care imi fac de mult cu ochiul...

1)Vintetele se spalã si se taie pe jumãtate, pe lung.

Se scoate miezul, se toacã bine si se pãstreazã (se poate pune putin suc de lãmâie...).

2)Se cãleste in uleiul de mãsline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.

Adaugã miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.

Condimenteazã dupã plac si ia de pe foc.

3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.

4)Dã la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.

Soate, pune brânza rasã si mai dã putin la cuptor.

5)Dacã se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salatã verde pe un platou, apoi vinetele presãrate cu pãtrunjel proaspãt tocat, feliute de ridiche...

Pt. cartofii:

Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs.

Intr-o tigaie antiaderentã, se pune la cãlit putin ulei de mãsline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.

Se amestecã bine si se servesc alãturi de vinete.

Am avut grijã sã rãmânã numai 3 creveti...=))

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise