Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de mãsline
  • 100 gr. bacon
  • 2 cãtei de usturoi
  • 1 cutie micã de boabe de porumb
  • 100 gr. ciuperci proaspete
  • 2 linguri unt
  • 50 gr. brânzã rasã
  • pãtrunjel proaspãt
  • 100 gr. miez creveti sau surimi(optional)
  • Condimente:
  • piper, sare sau vegeta
  • curcuma,busuioc, nucsoarã,scortisoarã, cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)...
  • Cartofi aromati:
  • Cartofii tãiati mai gros (sferturi)
  • Condimente:
  • boia dulce,curcuma,
  • cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper, sare sau vegeta.

Mod de preparare

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :)

Personal, imi place sã gãtesc vinetele tip salatã sau prãjite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau sã incerc câteva retete arãbesti care imi fac de mult cu ochiul...

1)Vintetele se spalã si se taie pe jumãtate, pe lung.

Se scoate miezul, se toacã bine si se pãstreazã (se poate pune putin suc de lãmâie...).

2)Se cãleste in uleiul de mãsline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.

Adaugã miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.

Condimenteazã dupã plac si ia de pe foc.

3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.

4)Dã la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.

Soate, pune brânza rasã si mai dã putin la cuptor.

5)Dacã se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salatã verde pe un platou, apoi vinetele presãrate cu pãtrunjel proaspãt tocat, feliute de ridiche...

Pt. cartofii:

Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs.

Intr-o tigaie antiaderentã, se pune la cãlit putin ulei de mãsline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.

Se amestecã bine si se servesc alãturi de vinete.

Am avut grijã sã rãmânã numai 3 creveti...=))

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise