Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 vinete mari
  • -1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele
  • -sare
  • Pentru umplutura:
  • -300 gm carne de vita macinata
  • -1 ceapa medie
  • -1 morcov
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 cartof de marime medie
  • - 1 rosie
  • -condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare , scortisoara, ghimbir,cardamom,nucsoara)
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -5 linguri ulei de masline
  • -3 linguri mazare de conserva
  • -1 lingurita sare
  • Pentru”patura “ de legume din tava
  • -4 rosii mari
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 cartof
  • -miezul de la vinete
  • -1 morcov
  • -restul de conserva de mazare
  • -2 cuburi de Maggi de pui
  • -2 cani apa firbinte
  • -sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi)
  • -piper macinat proaspat dupa gust
  • - 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati.

Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta.

Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe ambele fete pana iau o culoare aurie.

Se scot pe un gratar ca sa se raceasca si sa se scurga surplusul de ulei.

Se aseaza vinetele pe un platou.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline si se calesc intai cartoful, morcovii si ardeiul verde.

Jumatate din cantitate se pune intr-un bol pentru umplutura pentru vinete si jumatate in tava, peste miezul de la vinete.

Se calesc ceapa si carnea, dupa ce s-au sarat si condimentat ,cca 10 minute.

Se adauga in bolul pentru umplutura pentru vinete.

Rosiile se oparesc , de decojesc si se taie marunt: o rosie se adauga in bolul pentru umplutura si 4 in tava pentru a forma “ patura” de asezat vinetele.

Se divizeaza mazarea: 4 linguri pentru umplutura si restul se pune in tava.

Se umplu vinetele.

Cele 2 cuburi de Maggi de pui se dizolva in 2 cani de apa fierbinte si se pun peste legumele din tava; se macina piper deasupra si dupa gust se mai poate adauga sare.

Se aseaza vinetele umplute peste “patura” de legume din tava si se stropesc cu 4 linguri de ulei de masline.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasa.

Se servesc cu garniture de orez fiert simplu sau cu fidea si muraturi asortate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise