Vinete umplute - reteta din Muntenia

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Ingrediente

  • • 3 vinete medii
  • • 500 g carne tocata
  • • 2 cepe mari
  • • 1 cutie mica rosii in bulion
  • • 1 ardei gras rosu
  • • 2 linguri ulei
  • • 100 g cascaval
  • • sare
  • • piper
  • Pentru sosul alb
  • • 50 g unt
  • • 2 linguri faina alba
  • • 300 ml lapte
  • • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa, se sterg cu prosoape de hartie, se cresteaza mijlocul si se scoate miezul, lasand o margine putin mai groasa.

Se asaza jumatatile de vinete pe o tava termorezistenta si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Se toaca ceapa si se caleste in uleiul Arpis incins cu putina apa timp de 2 minute. Se adauga carnea si ardeiul taiat cubulete, circa 100 ml de apa si se lasa pana scade zeama.

Se pun rosiile cubulete cu tot cu sos, miezul de la vinete tocat si se lasa pana a scazut zeama, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.

Prepararea sosului: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina Arpis in ploaie, amestecand continuu cu un tel mic, dupa care se toarna treptat cate putin lapte rece si se amesteca permanent. Se pune putina sare si se lasa sa fiarba, la foc foarte mic, pana s-a ingrosat, amestecand permanent. La final trebuie sa fie un sos fin si mai gros. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.

Se lasa sa se racoreasca putin. Se umplu jumatatile de vinete cu amestecul de carne, se intind deasupra cate 2-3 linguri cu sos alb si se presara cascaval ras. Se introduce tava in cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala ”Vinete umplute” a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise