"Sonhos" li se zice in Brazilia... sunt gogosi tipici bucãtãriei portugheze.
Se gãsesc in toate patiseriile cu numele de "Bolas de Berlim" si pot fi umplute de obicei cu cremã de fructe rosii, creme pasteleiro (un fel de budincã) sau simpli...
Sunt un deliciu pe plajã!
De ziua tuturor sfiintlor gãtim cu dovleac :)
1)Dovleacul se fierbe in apã cu sare si un baton de scortisoarã.Scurge bine si redu la piuré.
2)Amestecã drojdia cu laptele si adaugã celelalte ingrediente, exceptând fãina.
Amestecã totul bine, si adaugã fãina.Lasã la crescut in loc cald pânã dubleazã volumul.
2)Ia cu lingura din aluat si prãjeste "sonhos" in uleiul fierbinte.
Lasã la scurs, si incã calde se trec prin amestec de zahãr cu scortisoarã pudrã.
Poftã bunã!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii