Ingrediente
3 linguri ulei masline, 2 cepe taiate marunt, 2 catei de usturoi taiati marunt, Un kg carne de vita, taiata fasii, 2 linguri faina, 300 ml vin rosu Chianti/Merlot, Un praf de salvie, 200ml supa de vita, O lingura bulion, O lingura patrunjel tocat, , O ceapa tocata marunt, 400g mazare congelata, 2 linguri unt, 2 linguri marar tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Incingeti uleiul ramas in tigaie si prajiti vita la foc mare, amestecand 3-4 minute pana se aureste pe toate partile si pana evapora tot lichidul. Presarati faina in tigaie si amestecati bine sa nu faca cocoloase. Asezonati bine cu sare si piper. Reduceti focul la mediu, turnati vinul si amestecati constant pana da in clocot.
Turnati totul in tava, amestecati cu ceapa si usturoiul, adaugati salvia, supa de vita si bulionul, acoperiti si bagati in cuptor pentru 2 ore jumatate - 3 ore, pana devine carnea foarte frageda.
In ultimele 15 minute, fierbeti mazarea conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti bine. Intr-o tigaie, incingeti untul, adaugati ceapa, caliti pana se inmoaie, adaugati mazarea, amestecati putin, sa nu se lipeasca dar sa nu se zdrobeasca boabele, asezonati bine, presarati marar si puneti deoparte.
Luati tava din cuptor, presarati patrunjel si serviti impreuna cu mazarea.