Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica. Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina. Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.
Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.
Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.
Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.
Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii