Vulcani de ciocolata

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa
Vulcani de ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 4 oua

Mod de preparare

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica. Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina. Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.

Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.

Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.

Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.

Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise