You and me muffins

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
You and me muffins

Ingrediente

  • 2 cup faina(400 gr)
  • 2 cup zahar (400 gr)
  • 3/4 cup cacao(4-5 linguri cu virf)
  • un virf lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita praf de copt
  • 1 cup lapte batut(250ml)
  • 1/2 cup ulei(125ml)
  • 2 ouă
  • esenta de menta
  • un zahar vanilat
  • 1 cup cafea neagra fierbinte(o ceasca mare)
  • Crema:
  • 200 gr unt moale
  • 2 cup zahar pudra(350 gr)
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 albusuri batute spuma
  • 40 gr ciocolata topita

Mod de preparare

Eheee…ce ziceti voi de aceasta minunata dragoste??… :) Si ca tot e maine Ziua Indragostitilor zic sa fim pregatiti maxim posibil sa oferim iubire, sa traim in iubire, sa ne rasfatam cu iubire…totul cu iubire…. Al meu iubit sot iubeste ciocolata, deci nu puteam sa ii pregatesc ceva mai bun de atit…love with chocolate. :) Dar hai sa va dau si reteta ca sigur vreti si voi sa savurati aceste minunatii ….deci sa prajiturim..:)

Amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un bol mare, normal cernute in prealabil. Separat, intr-un alt vas, amestecam ingredientele lichide adica laptele batut, uleiul, ouale si esentele. Apoi adaugam mixul de ingrediente lichide in bolul cu ingredientele uscate si amestecam pina la incorporare totala, apoi adaugam cafeaua fierbinte si usor amestecam pina la incorporare.

Pregatim formele de muffins si cu ajutorul unei lingure punem compozitie cam 3/4 sa fie plina. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180”C incins in prealabil (nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel). Din ingredientele date va vor iesi aproximativ 40 muffins normale ori 20 mari.

Cit timp se coc prajiturelele facem crema de unt astfel:

Mixam untul pina devine un pic spumos si apoi treptat adaugam zaharul pudra, care a fost amestecat in prealabil cu cacaua, in 6-8 reprize pina are o consistenta spumoasa. Adaugam coaja rasa si zeama de lamaie , apoi albusurile batute spuma , dupa incorporare totala adaugam ciocolata topita in 4-5 reprize….iar rezultatul……o minunata crema de unt cu ciocolata…..

Cind sunt complet reci briosele le putem orna cu crema, eu am folosit un sprit foarte mare…pe care il iubesc pentru ca pot face minunate decoratiuni mari si foarte mari..:) si rezultatul…tadaaaa…..

Sunt delicioase…cu o usoara aroma de menta..cremoase, pufoase….ciocolatoase…..

Spor la prajituri, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi. :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise