Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp.
Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pina devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute.
Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald, acoperite cu paturi pina a doua zi cand s-au racit si se poate pune zacusca in camara, pentru iarna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii