Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei ca lasă ele apa destulă!
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă.
Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel.
Este prima mea zacuscă. Reţeta o am de la sotia unui director de banca de acum 35 de ani. Este fină, nu iese prea multă, ca nu e proletară. Pe vremuri am facut-o cu ciuciuleţi. Mâine o s-o repet, dar cu gălbiori, ca am strâns destui la munte. Nu pierdeţi ocazia ca anul acesta e plin de ciuperci.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii