Vinetele ,ardeii se coc,se curata si se lasa la scurs. Rosiile se oparesc , se decojesc si dupa preferinta se toaca marunt sau se vor toca la blender.Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa si se lasa sa fiarba.Urmeaza rosiile tocate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa la fiert,dupa care se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba in continuare.
Spre sfarsit se adauga vinetele si se condimenteaza dupa gust(foi de dafin sare, piper, cimbru, tarhon, busuioc, ienibahar - ce aveti prin casa).
Zacusca se fierbe la foc mic,amestecandu-se mai des pentru a evita lipirea pana cand uleiul se ridica deasupra si se obtine consistenta dorita.
Eu pastrez zacusca in doua variante :
1) In cutiute din plastic la congelator.Se pastreaza foarte bine .
2)Puteti fierbe borcanele la bain marie 2 ore,iar daca doriti le mai puteti introduce la cuptor pentru a prinde o crusta deasupra(pentru a fi protejata compozitia impotriva mucegaiului).Se capseaza sau se leaga bine borcanele pentru iarna.
Anul acesta am ales sa pastrez la congelator doar zacusca cu ciuperci ,iar pe cealalta in borcanele...
Dumneavoastra alegeti metoda de pastrare!!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii