Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se pune apa rece peste ciuperci, se spala, apoi se mai adauga putin ulei, si se pun la prajit in continuare, pina incep sa se prinda. Se iau de pe foc.
Se curata si se dau prin masina de tocat gogosarii, apoi se prajesc in ulei, pina scade apa de pe ei. Timpul difera, de la o jumatate de ora in sus, in functie de gogosari. Se iau de pe foc.
Se curata morcovii, se taie in felii subtiri si lungi, si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit in ulei, dar dupa cca 5 min se adauga o cana-doua de apa, in functie de cat sunt de cruzi sau de uscati. Se continua prajirea pina la o ora.
Intre timp se curata ceapa, si se pune o oala mare cu apa la fiert. Cind clocoteste apa, se pune ceapa intreaga in apa, se dau citeva clocote, 5-10 min, apoi se scoate ceapa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie ceapa in doua, se da prin masina de tocat, apoi se adauga peste morcovii care deja sunt gata.
Dupa cca 15 min se adauga ciupecile si gogosarii si se mai continua prajirea inca 30 min impreuna.
Spre final se adauga pina la un litru de bulion, nu tot odata, in functie de cit este de lichida compozitia. Se mai adauga piperul boabe si sare dupa gust.
Se mai fierbe inca o ora.
Fierbinte, zacusca se pune in borcane. Acestea se sigileaza si se lasa pe capac cu gura in jos 5 min, apoi se acopera cu paturi pina a doua zi(\"dunstul\" fara apa).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii