Zacusca cu ciuperci

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Zacusca cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 kg ciuperci
  • 5 kg gogosari
  • 3 kg morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • un pachet de piper boabe
  • sare
  • 0,5 l ulei
  • o cana de apa

Mod de preparare

Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se pune apa rece peste ciuperci, se spala, apoi se mai adauga putin ulei, si se pun la prajit in continuare, pina incep sa se prinda. Se iau de pe foc.

Se curata si se dau prin masina de tocat gogosarii, apoi se prajesc in ulei, pina scade apa de pe ei. Timpul difera, de la o jumatate de ora in sus, in functie de gogosari. Se iau de pe foc.

Se curata morcovii, se taie in felii subtiri si lungi, si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit in ulei, dar dupa cca 5 min se adauga o cana-doua de apa, in functie de cat sunt de cruzi sau de uscati. Se continua prajirea pina la o ora.

Intre timp se curata ceapa, si se pune o oala mare cu apa la fiert. Cind clocoteste apa, se pune ceapa intreaga in apa, se dau citeva clocote, 5-10 min, apoi se scoate ceapa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie ceapa in doua, se da prin masina de tocat, apoi se adauga peste morcovii care deja sunt gata.

Dupa cca 15 min se adauga ciupecile si gogosarii si se mai continua prajirea inca 30 min impreuna.

Spre final se adauga pina la un litru de bulion, nu tot odata, in functie de cit este de lichida compozitia. Se mai adauga piperul boabe si sare dupa gust.

Se mai fierbe inca o ora.

Fierbinte, zacusca se pune in borcane. Acestea se sigileaza si se lasa pe capac cu gura in jos 5 min, apoi se acopera cu paturi pina a doua zi(\"dunstul\" fara apa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise