Se spala toate legumele. Ardeii, gogosarii si vinetele se coc, dupa care se curata de coaja si de seminte (fie in apa, fie dupa ce au stat in aburul propriu, intr-un vas acoperit).
Rosiile se dau prin masina de tocat carne sau pe razatoare, se strecoara pentru a nu fi foarte lichide pentru ca atunci cad veti adauga si restul ingredientelor, se va obtine o compozitie mult prea moala si scade dupa ore multe, dupa care se pune la calit cu ulei. Cand s-a aurit putin, se adauga peste sucul de rosii si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Ardeii se dau si ei prin masina de tocat carne/ se dau pe razatoare, dupa care ii adaugati peste sucul de rosii cu ceapa. Maruntiti vinetele ca pentru salata de vinete si adaugati-le si pe ele in oala. Din acest moment, amestecati aproape incontinu pentru ca fiind o compozitie groasa, ea tinde sa se lipeasca de oala. Asadar, luati o lingura de lemn si amestecati si iar amestecati. Lasati sa se intrepatrunda aromele si sa dea cateva clocote, la foc mic pentru ca sare, dupa care incepeti sa condimentati. La final adaugati si frunzele de telina tocate foarte fin si busuiocul deoarece acesta va "lupta" si contra posibilului mucegai.
Cand sunteti multumite de consistenta compozitiei, dar si de gust, dati ochiul la minim si umpleti borcanele cat compozitia este foarte fierbinte pentru ca atunci bacteriile mor si nu va mai fi nevoie de pasteorizare. Astfel, vor tine si 3 ani, fara probleme.
Spor la treaba si pofta mare!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii