Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei. Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Zacusca de dovlecei

Ingrediente

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 1,5 kg ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1,5 kg ardei rosu;
  • 1,5 kg rosii;
  • 300 ml ulei;
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 3 foi de dafin.

Mod de preparare

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.

Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se Adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.

Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute.

Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.

Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise