autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
2 kg fasole alba boabe, 3 kg ceapa, 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia), 750 ml bulion, 800 ml ulei, cateva foi de dafin, o lingurita de piper negru boabe, sare grunjoasa, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.



Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.



Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.



Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca.



Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.



Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole alba boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
VINETE PENTRU  IARNA(IN CONGELATOR)

VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)

Am spalat vinetele pt a indeparta evantuelele tratamente agricole, le-am sters, apoi le-am copt,

12 voturi    10 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu

8 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg fasole alba boabe
  • 3 kg ceapa
  • 4 kg ardei (gras
  • gogosar
  • kapia)
  • 750 ml bulion
  • 800 ml ulei
  • cateva foi de dafin
  • o lingurita de piper negru boabe
  • sare grunjoasa
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

12 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAISE SI PIERSICI