Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe. Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole alba boabe

Ingrediente

  • 2 kg fasole alba boabe;
  • 3 kg ceapa;
  • 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
  • 750 ml bulion;
  • 800 ml ulei;
  • cateva foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • sare grunjoasa, dupa gust.

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.

Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.

Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca.

Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.

Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura