autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
2 kg fasole alba boabe, 3 kg ceapa, 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia), 750 ml bulion, 800 ml ulei, cateva foi de dafin, o lingurita de piper negru boabe, sare grunjoasa, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.



Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.



Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.



Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca.



Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.



Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.



Ceapa se curata de foi, se spala si se ma
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole alba boabe" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de

9 voturi    5 comentarii
14h
Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg fasole alba boabe
  • 3 kg ceapa
  • 4 kg ardei (gras
  • gogosar
  • kapia)
  • 750 ml bulion
  • 800 ml ulei
  • cateva foi de dafin
  • o lingurita de piper negru boabe
  • sare grunjoasa
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Mai intai, capsunile se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi