autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
2 kg fasole alba boabe, 3 kg ceapa, 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia), 750 ml bulion, 800 ml ulei, cateva foi de dafin, o lingurita de piper negru boabe, sare grunjoasa, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.



Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.



Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.



Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca.



Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.



Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole alba boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari murati

Gogosari murati

Se taie gogosarul in 4, se amesteca cu compozitia si se lasa pana a doua zi, cand se baga la borcan.

6 voturi    7 comentarii
24h
Conserve si muraturi
Ardei copţi la borcan

Ardei copţi la borcan

Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi într-o

19 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg fasole alba boabe
  • 3 kg ceapa
  • 4 kg ardei (gras
  • gogosar
  • kapia)
  • 750 ml bulion
  • 800 ml ulei
  • cateva foi de dafin
  • o lingurita de piper negru boabe
  • sare grunjoasa
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui