Zacusca de galbiori

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Zacusca de galbiori

Ingrediente

  • galbiori si ceapa(in parti egale)
  • ulei
  • bulion
  • mirodenii:sare, piper, foi de dafin, busuioc, ardei iute, oregano etc.

Mod de preparare

Se spala galbiorii, se scurg bine de apa.

Se pune niste ulei intr-o cratita care incape in cuptor. se adauga treptat ciupercile pentru ca ele lasa apa si se strang. Eu am avut o cratita de 8l si pe masura ce le spalam si le scurgeam, le adaugam in cratita. Cand s-a cam umplut, le-am pus pe foc mare pana au inceput sa clocoteasca, apoi am facut focul mai mic. nu am pus sare de la inceput.

In timp ce fierb, se spala borcanele si se pun la scurs, apoi se curata ceapa si se taie feliute. Ceapa se caleste in putin ulei la care se adauga si niste apa din ciuperci, cate putin sa nu se prinda. Cand sunt facute, se stinge focul. Ceapa am dat-o prin blender, iar ciupercile foarte bine scurse prin masina de tocat.

Am facut adunarea generala, am pus bulion, am acoperit cu folie de aluminiu si am pus la cuptor cam o ora.

Ciupercile le-am cantarit doar dupa ce le-am dat prin masina(cam 3 kg).

La cantitatea asta, am folosit 2l de bulion si 750 ml ulei de porumb nerafinat.

Am pus si o lingura de sare, vreo 7 foi de dafin, putina pasta de ardei iute, oregano, busuioc tocat, piper macinat si cate oi mai fi avut prin dotare.

Gustati si mai rectificati a votre plaisir!

Cand am scos cratita din cuptor, am pus borcanele la sterilizat si am turnat zacusca in borcanele fierbinti. De capsat s-a ocupat sotul ca e mai profi!

Sterilizarea in tava de la cuptor in care am pus apa calduta sa nu pocneasca de nervi borcanele, piele sensibila, de!

Am sterilizat 30 minute de cand le-am pus si le-am lasat acolo pana a doua zi cand am repetat operatia tot 30 de minute. Nu uitati sa completati apa ca legile fizicii(evaporarea) se aplica, nu ca alealalte!

No, la iarna faceti pizza cu ea sau o mancati asa cum e! E buna rau!

TRUC; Pentru ca sunt cam lenesa, ma gandesc tot timpul cum sa lucrez mai putin! Asa ca eu torn chestiile astea cu o palnie mare sa nu ma ard si sa nu murdaresc borcanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise