Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si se taie. Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste.
Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri.
Se pun toate peste ceapa calita.
Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se spala borcanele si se sterilizeaza. Eu le-am dat pe tava in cuptor pentru 10 minute.
Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.
Din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii