Ingrediente
10 kg vinete, 5 kg gogosari, 3 kg ardei gras, 3 kg ceapa, 1500 ml ulei, 1 l bulion, Piper, dafin
Dificultate: Medie | Timp: 4h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.
Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.
Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate
Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.
Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.
Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.
Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.
Florin Mihalache , 15 septembrie 2013
mmmmmmmm
Tausch Iuliana , 12 septembrie 2013
Sare nu se adaugă?
Florica Purice , 11 septembrie 2013
preamult ulei la toata compozitia ie destul jumate de litru de ulei si poate jumate de litru sau mai putin sa se puna fierbinte deasupra in borcan 2 linguri nu mai mult asta ie parere mea fac zacusca de 35 de ani ie doar parerea mea fiecare cu gusturile lui ieu mai pun multa telina si frunze de leustean si foi de dafin
Ifrim Felicia , 11 septembrie 2013
Dupa ce curatam legumele ne vor ramane aprox.18-19 kg de legume ceea ce inseamna 250-260 gr de ulei pt fiecare kilogram de zacusca.Mie mi se pate aberant sa recomanzi asa o reteta daca o mai si respecti ... e problema ta.Totusi fiecare mananca ce-i place si gusturile nu se discuta.
Ienei Viorica , 11 septembrie 2013
foarte mult ....colesterol
Bunescu-varodi Anisoara , 11 septembrie 2013
mi se pare cam mult ulei
luci , 11 septembrie 2013
foarte mult ulei
mihai (Chef de cuisine) , 31 august 2011
Foarte buna si simpla zacusca facuta de tine. Si eu am facut vre-o 7 borcane dar cred ca le-am sterilizat degeaba,orcum in maximul 2 luni se va termina. Felicitari!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011
Foarte buna si aromata!*****