Zacusca pentru iarna

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Zacusca pentru iarna

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei capia rosu
  • 500 ml ulei
  • 500 g pasta de rosii (de preferat bulion din comert)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.

Se curata ceapa si se taie ceva mai mare(nu foarte marunt). Se pune la prajit in uleiul incins, pana se aureste.

Se taie ardeii cubulete marunte si se toaca vinetele, apoi se pune totul peste ceapa.

Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin.

Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau intr-o tava la cuptor pentru inca 20-25 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.

Din ingredientele de mai sus se obtin 8-9 borcane de 400g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise