Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca.
Gogosarii se curata de seminte si se toaca prin masina de carne sau in mixer; se pun la fiert cu 1/2 litru de ulei.
Se fierb la foc mic pana se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 1/2 litru de ulei pana devine sticloasa.
Se adauga gogosarii si vinetele tocate si se fierb cca 15 minute.
Se adauga bulionul de rosii si se potriveste de sare; se adauga zahar dupa gust.
Se mai fierbe inca 20 de minute amestecand incontinuu .
Se pune zacuzca in borcane si se inchid cu un capac sau celofan.
Borcanele se aseaza intr-o tava cu apa si se dau la cuptor, la foc potrivit 20-25 de minute.
Se lasa in cuptor pana se raceste zacusca.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii