Zama acra de afumatura cu moare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Zama acra de afumatura cu moare

Ingrediente

  • 500g afumatura de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 l zeama de varza (moare)
  • 2 linguri orez
  • sare
  • leustean

Mod de preparare

Carnea de porc afumata (coaste, cotlet cu os, carnat) se taie in bucati potrivite si se pune intr-o oala cu apa rece si putina sare, la foc domol.

Se lasa sa dea in clocot si se aduna spuma care se formeaza, pana cand aceasta nu mai apare.

Se curata zarzavatul, se spala, se taie marunt si se pune in oala.

Orezul se adauga cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte. Lasandu-se totul la fiert inca un sfert de ceas. Daca doriti scoateti afumatura, curatati carnea de pe oase si o taiati marunt in cubulete si o puneti din nou in oala pentru a fi servita direct din zama. Daca nu afumatura se poate servi separat pe un platou.

Zeama de varza (moarea) se fierbe separat intr-o oala nu prea mult si dupa ce a dat in clocot se toarna peste zama. Dupa ce mai da cateva clocote, se potriveste gustul astfel incat sa nu fie prea sarata si nici prea acra. La sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt.

Zama se poate drege dupa dorinta, la fel ca ciorba de burta cu care concureaza. Daca o pregatim pentru a fi servita dupa masa de sarbatori se renunta din gramaj la afumatura si se pune mai multa moare (zeama de varza.

Se serveste cu smantana, ardei iute sau salata de ceapa cu ardei iute.

Pofta buna in Anul Nou!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise