Zeama de corcoduse

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Zeama de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru ca acum este vremea corcoduselor verzi, pentru ca zeama lor contine foarte multa vitamina C si pentru ca se pot acri o multime de ciorbite cu aceasta zeama m-am gandit sa fac si eu cateva sticle pentru mai tarziu.
  • - 5 kg corcoduse verzi;
  • - apa.

Mod de preparare

1. Se spala corcodusele bine si li se indeparteaza coditele.

2. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se adauga apa astfel incat sa le depaseasca cam cu o palma.

3. Se fierb corcodusele bine la foc mic, mestecand din cand in cand, pana observam ca s-au inmuiat.

4. Se lasa sa se raceasca, iar apoi se freaca bine intr-o strecuratoare mare sa indepartam samburii si pielita.

5. Se aseaza din nou la foc mic, se mai fierbe 5-10 minute si se toarna fierbinte in sticle curate care se inchid imediat. Se pot acoperi cu un prosop gros si lasate pana a doua zi sa vedem daca s-au vidat. Pentru siguranta se pot steriliza 30 minute.

Se pot acri cu aceasta zeama ciorbite de fasole, de legume si chiar si de carne.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise