autor:

diana

» » Prajituri

Zebra

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi, 18 albusuri, 21 linguri de zahar, 24 linguri de nuca macinata, 9 linguri de faina, , pt crema:, 18 galbenusuri, 18 linguri zahar, 400 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, , krantz: 15 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina
fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.
intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.
coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.
se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.
cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:
15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.
cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.
zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:
ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.
se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec zebră din albușuri cu nuci

Chec zebră din albușuri cu nuci

-Se pregătesc 2 tăvi de copt speciale pentru chec, care se tapetează fie cu hârtie de copt, fie

10 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 35 comentarii

  • Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Dar e f buna imi place

  • Ani Amalia , 11 iulie 2015

    Seamana cu prajitura continental

  • Lucia_Botez

    Lucia_Botez (Bucatar) , 09 aprilie 2014

    savuroasa!!

    • Victoria Neicu , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Diana Kintsch , 07 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Victoria, pentru reteta asta se foloseste o tava mare,aproximativ de 24/36cm

    • Foca Antoneta , 05 aprilie 2014

      reteta e data de multe ori.....doar i se schimba numele....

    • Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Cazacu Victoria , 05 aprilie 2014

      Diana Kintsch multumesc

    • Victoria Neicu , 05 aprilie 2014

      dar in ce tava gigant ai facut prajitura asta din 18 oua

    • Mamenyák Ilona , 05 aprilie 2014

      decat sa fiti rautaciosi mai bine nu scrieti nimic .... prajitura este superba!!!!!!

    • Mariana Ferenti , 16 octombrie 2013

      Diana Kintsch multumesc

    • Gina Zamfirescu , 16 octombrie 2013

      Nici nu pot citi reteta din cauza culorii de fond!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      scrie 18 linguri de zahar. calorii multe, dar emrita , in plus iese o prajitura foarte mare.

    • Emil Teslovan , 16 octombrie 2013

      calorii cu gramada,uf trigliceridelor,,........

    • Veronica Nemeth , 15 octombrie 2013

      CAT ZAHAR PTR CREMA SPECIFICA TE ROG

    • vicky , 15 octombrie 2013

      nu contest ca n-ar fi delicioasa....dar....as vrea sa intrebam si laboratorul(ficatul)...ce zice de cele 18 uoa din compozitie ????....

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Ce frumos arata!!Delicios!!

    • lidi , 23 iunie 2013

      am o intrebare te rog, cit de mare este tava ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce frumoase felii!

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012

      Cat de buna cred ca a fost Diana draga.... Au mai lasat nazdravanii ceva in farfurie ?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Excelent arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Am salvat reteta, arata f. bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte bine arata, la noi chiar asa se numeste prajitura ,,krant,, E deosebita si foarte gustoasa, am mancat, dar nu am facut. Ce dimensiuni are tava ta, Diana?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      O bunatate,Diana ! Am salvat,reteta;o voi incerca,sigur. Felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ce bine arata imi ploua in gura cred ca ii delicioasa

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Da bine mai arata.Salivez la maxim.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un dulce muncit! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Diana, superbă prăjitură! Felicitări!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Cu siguranta este delicioasa ! Am spus asta cum am vazut-o la tine pe blog si pe forum ! Minunata Diano !

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      arata super bine si cred ca este si f gustoasa.pacat ca sunt la dieta acum si nu o pot face dar promit ca o voi incerca

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Excelenta prajiturica...Si eu prepar ceva asemanator,dar reteta ta este mult mai complexa...Am salvat-o si am sa o incerc cat mai curand...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O prajitura delicioasa, ca toate dulciurile facute de tine. Felicitari !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Wau ce bine mai arata, iar despre gust cred si sigur e o placere pentru papilele gustative. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare bine mai arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

10 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Lucia_Botez (Bucatar)

savuroasa!!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muffins/briose cu dulceata de afine