Zefir cu gust de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zefir cu gust de fructe

Ingrediente

  • - 3 albusuri
  • - 3-4 linguri dulceata sau gem de fructe (eu am avut de zmeura)
  • - 1 pahar zahar
  • - 2 lingurite gelatina

Mod de preparare

1. Gelatina se amesteca cu 2 linguri de apa fiarta si racita. Dupa ce se mai inmoaie un pic se mai adauga 0,25 pahar de apa. Se pune vasul la foc mic si se incalzeste compozitia pana la dizolvarea completa a gelatinei.

2. Gemul si zaharul se pun intr-un vas aparte, se amesteca bine si se pune la foc mic si se fierbe cca 4-5 minute, amestecind continuu. Se ia de pe foc si se lasa un picut sa se racoreasca. Atentie !!! Nu lasati prea mult sa se racoreasca fiindca se intareste repede.

3. Albusurile se bat spuma tare. Continuind sa mixati albusurile, adaugati si gemul amestecat cu gelatina. Mai mixati cca 4-5 minute.

4. Masa obtinuta se va pune intr-o seringa pentru cofetarie si se vor aseza pe un platou tapetat cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu. Eu nu am avut timp de seringa si le-am pus repede cu lingura.

5. Dati la frigider p-u cel putin 2 ore. Eu le-am lasat pe noapte.

6. Inainte de a le servi le puteti presara zahar tos.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise