»

Cuvinte cautate "galbenus"

Retete culinare
  • Shodou cu galbenus si miere

    Este o bautura foarte buna, sanatoasa, hranitoare, face bine cand te doare gatul. Usor de preparat. Puneti in blender (cu dispozitivul

    4 comentarii

  • Pasta galbenus de ou

    Pasta galbenus de ou

    Se dau prin sita galbenusurile fierte, se amesteca cu unt (ulei), mustar, sare, pana se obtine o pasta omogena. Se adauga marar tocat

    3 comentarii

  • Pasta de galbenuş (pentru tartine)

    Pasta de galbenuş (pentru tartine)

    Gălbenuşurile se dau prin sită, se freacă cu uleiul, muştarul, zahărul şi sarea. Dacă pasta este prea consistentă se adaugă

    1 comentariu

  • pasta de galbenus de ou

    pasta de galbenus de ou

    Se dau prin sita galbenusurile fierte, se amesteca cu untul sau cu uleiul, cu mustarul, cu sarea si piperul, pana se obtine o pasta

    0 comentarii

  • Salata cu sos de usturoi si galbenus  de ou

    Salata cu sos de usturoi si galbenus de ou

    Salata verde se rupe in bucati. Branza feta se taie cubulete. Sosul se prepara din ingredientele prezentate mai sus, se toarna peste

    0 comentarii

  • Salată de vinete cu gălbenuş de ou

    Salată de vinete cu gălbenuş de ou

    Vinetele se coc pe o plita bine incinsa, la flacara iute. Se curata de coaja foarte bine, fara sa intre in contact cu apa, pe cat posibil.

    0 comentarii

  • De ce se inverzesc galbenusurile oualor fierte

    Cu siguranta, si voua vi s-a intamplat cel putin o data sa aveti in farfurie un ou al carui galbenus sa aiba marginile verzi. Ei bine, trebuie sa stii ca acest fapt nu este cauzat de catre ou, ci de pregatirea necorespunzatoare a

    12 comentarii

  • Cel mai rapid truc pentru a separa galbenusurile de albusuri

    Nu-ti face placere sa separi galbenusurile de albusuri pentru ca fie trebuie sa te murdaresti pe maini fie nu-ti iese intotdeauna si ramai cu urme de galbenus in bolul cu albusuri sau invers? Se pare ca exista o metoda mult mai ingenioasa

    21 comentarii

  • Ce ne spune culoarea galbenusului despre calitatile sale nutritive

    Se zice ca ouale care au un galbenus de o culoare mai intensa sunt mai sanatoase. Intrebarea este de ce? Ce anume reflecta culoare unui galbenus.    Ei bine, in urma cu mai bine de 100 de ani, oamenii de stiinta au descoperit

    0 comentarii

  • Bucataria germana

    Bucataria germana variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria si Suebia au multe feluri de mancare in comun intre ele si cu vecinele lor, Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene,

    18 comentarii

  • Sa pregatim pizza in casa - pasul 1: aluatul

    Proba “de foc” atunci cand incercam sa gatim o pizza in casa e, desigur, aluatul. Ne spunem ca niciodata nu ne va iesi la fel de pufos si delicios ca in pizzerii si ne descurajam chiar inainte de a-l pregati. Totusi, exista cateva

    26 comentarii

  • Mancaruri bune pentru inima

    Chiar daca nu ai probleme cu inima, e bine sa tii o dieta care sa te protejeze de asa ceva, bogata in fibre si grasimi “bune”, precum Omega-3. E bine si sa ai o greutate potrivita si sa faci multa miscare, dar dieta este cheia.

    18 comentarii

  • Placinta cu carne

    Placinta aceasta de carne o pregateste mama  foarte des si pot spune ca este absolut divina. Foarte simplu de executat, rapida si la indemana oricum pentru ca nu cere ingrediente greu de gasit.

    14 comentarii

  • Babà al rum

    Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata.  Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut

    8 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Oridecate ori improvizez in bucatarie sau inventez cate ceva, ies lucruri surprinzator de bune, sau asa mi se pare mie, dar confirma si familionul in cor. Asa a fost si cu aceste spirale cu mere si stafide pe care am fost inspirata

    5 comentarii

  • Spirala umpluta cu spanac

    Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.

    7 comentarii

  • Orez, sushi, sukiyaki - experienta culinara a unei romance in Japonia

    Am fost in Japonia datorita unui congres de Geologie care m-a sponsorizat in intregime, eu urmand sa-mi expun lucrarile stiintifice despre muntii vulcanici Calimani-Gurghiu-Harghita (Romania). Pentru ca am hotarat sa nu ma ating de

    11 comentarii

  • 15 retete gustoase de prajituri

    Dintre toate sarbatorile care au loc de-a lungul anului, Sarbatorile de Iarna sunt in mod sigur cele mai dulci. Cozonaci, fursecuri, placinte si bomboane, toate se potrivesc perfect in aceasta perioada. Sarbatori.Gustos.ro este locul

    0 comentarii

  • Cardamomul, aroma pretioasa a Indiei

    Cardamomul este considerat ca fiind „ regina condimentelor ” in India pentru parfumul sau intens si unic, care imbunatateste aroma oricarui fel de mancare in care se adauga. (articol oferit de doamna Camelia Grosu)

    23 comentarii

  • Prajitura cu visine, in doua variante delicioase

    Sezonul visinelor este in toi si aceste fructe minunate ne imbie sa preparam deserturi delicioase, perfecte pentru vara. Visinele au un continut bogat in elemente nutritive, saruri minerale si vitamine, asa ca nu trebuie sa ratam ocazia

    24 comentarii

  • Estonian Kringel

    Ceva dulce descoperit pe blogul justlovecooking,  la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun.

    7 comentarii

  • Cele mai bune retete de Craciun

    Sarbatorile de Iarna sunt poate cele mai frumos mirositoare dintre toate sarbatorile. Mirosul carnatilor, al fripturii, al vinului fiert si al prajiturilor este unul care ne bucura pe deplin. Sarbatori.Gustos.ro este locul unde vei

    2 comentarii

  • Gomboti ca la mama in Ardeal

    Dacă ai crescut în Ardeal, nu ai cum să nu ştii despre gomboţi ... sau găluşte cu prune, cum le mai spun unii. Un desert păstrat din generaţie în generaţie, cu sfinţenie, ne-a bucurat copilăria şi am vrea să ne umplem

    6 comentarii

  • Crescente (Patratele picante)

    Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele astea incat ar fi fost pacat sa nu va trimit reteta.

    16 comentarii

  • Cornulete de Hateg, spanac de Sighisoara si placinta saseasca

    Cele mai banale cornuleţe din lume. Nici nu ştiu de ce le zice „de Haţeg". Sunt formidabile, ronţăi o tavă şi nu observi.

    4 comentarii

  • Oul - simbol al Pastelui

    Masa de Paste este pregatita cu foarte mare atentie si contine mancaruri si bauturi specifice, preparate din alimente simbolice. Dintre ele, cel mai important este… insusi banalul ou. Nelipsit de la masa, oul are in spate o istorie

    4 comentarii

  • Povestea vieneza a tortului Sacher

    Sachertorte este in mod clar desertul ideal pentru iubitorii de ciocolata. Un foarte cunoscut desert vienez, acesta a fost inventat de catre austriacul Franz Sacher in 1832 pentru Printul Wenzel von Metternich.  

    3 comentarii

  • Supa de pui cu crutoane de gris

    O supa usor de preparat si absolut delicioasa, iar crutoanele de gris sunt un element inedit.

    2 comentarii

  • Salata lui Caesar cu pui!

    Aceasta salata isi are originile in Mexic, unde un bucatar de origine italiana, Caesar Cardini, pus in situaţia de a pregati in graba ceva pentru un party neanunţat, a amestecat tot ce avea prin frigider, salvand astfel situaţia

    13 comentarii

  • Paine umpluta

    Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete. Gasesti si alte

    11 comentarii

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
Adauga articol
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Supa crema de legume cu fasole verde
Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii de post de la bloggeri
Parjolute de curcan in sos de rosii
Parjolute de curcan in sos de rosii

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne