»

Cuvinte cautate "grasime"

Retete culinare
  • Prajitura cu mere si sos pentru musafiri - Reteta video Dr. Oetker

    Rețete de vară, cu care uiți de căldură, fără îndoială! - Prăjitură cu mere și sos pentru musafiri

    0 comentarii

  • Cum curatam petele de grasime de pe haine

    Uneori, mancarea poate lasa urme pe hainele noastre. Desi purtam un sort cand gatim, ne vom murdari pe maneci, sau chiar si cand mancam cu atentie ne putam pata bluzele preferate. Petele cel mai greu de indepartat sunt cele de grasime,

    11 comentarii

  • 3 sfaturi pentru a curata eficient tocatoarele din lemn

    Tocatoarele din lemn sunt, probabil, unele dintre cele mai folosite ustensile din bucatarie. Pe ele taiem carnea, tocam legumele, fructele si nu numai. De-a lungul timpului, ele se pateaza, raman imbibate cu grasime si capata mirosuri

    11 comentarii

  • Care este cea mai sanatoasa carne de porc din Romania, numita si "uleiul de masline pe 4 picioare"

    Despre carnea de porc stim cu totii ca n-ar fi prea sanatoasa, din cauza cantitatilor mari de grasime.  Insa, exista o rasa de porc despre ca se spune ca ar avea cea mai sanatoasa carne, fiind numit si "uleiul de masline

    1 comentariu

  • Cum sa curatam frigiderul in 6 pasi simpli

    Nici nu iti mai amintesti cum era frigiderul tau cand era nou si nu avea pete de grasime si nici miros neplacut? Pentru multe persoane, curatatul frigiderului poate reprezenta o adevarata bataie de cap. Din cauza faptului ca

    7 comentarii

  • Cum sa curatam bucataria cu un singur ingredient

    Gatim cu drag si spor, insa cand vine vorba despre curatatul petelor de grasime si murdarie, nu mai suntem atat de entuziasmati. De multe ori, se intampla chiar sa ne reorientam spre preparate care sa presupuna cat mai putin deranj,

    0 comentarii

  • Ce sa mancam pentru a scapa de celulita. Cele mai bune alimente

    Celulita este poate cel mai frecvent cosmar in randul femeilor din zilele noastre. Din pacate, sportul si masajul nu ne pot scapa in totalitate de celulita, alimentatia avand si ea un rol deosebit de important.    Celulita

    1 comentariu

  • Mituri despre dieta, demontate

    Mitul 1: E bine sa elimini grasimile din dieta ta. Fals. Oamenii tind sa creada ca au nevoie de o dieta foarte saraca in grasimi pentru a slabi, dar, de fapt, organismul tau are nevoie de grasimi pentru a le transforma in energie,

    3 comentarii

  • 3 solutii pentru a scapa rapid de petele de ulei

    De cate ori nu vi s-a intamplat sa va patati bluza preferata, sortul sau fata de masa cu ulei? Noua ni s-a intamplat de foarte multe ori, dar nu intotdeauna am stiut cum sa rezolvam problema, astfel incat sa scapam de pata. De aceea,

    15 comentarii

  • Cotlete de porc cu mustar si rozmarin

    O friptura suculenta in doar 15 minute. Carnea de porc slaba poate fi destul de uscata si tare atunci cand este pregatita pe gratar. Alegeti in schimb bucati de antricot sau coaste invarstate cu putina grasime, pentru a obtine o friptura

    0 comentarii

  • Friptura de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

    Tai mielul in doua, de-a lungul coloanei vertebrale, il cureti si-l stergi (e mai bine decat sa-l speli), il sarezi si-l bagi intr-o tava cu grasime bine incinsa.

    2 comentarii

  • Tot ce trebuie sa stii despre tigaia de fonta

      Vechea tigaie din fonta este un ajutor de nadejde in orice bucatarie. Mancarurile sunt mai delicioase, se foloseste mai putin ulei si nu adauga chimicale mancarurilor tale, asa cum se poate intampla cu alte tigai, mai

    15 comentarii

  • Cartofi prăjiţi fără ulei? Cu Philips AirFryer se poate!

    AirFryer reprezintă cea mai modernă şi sănătoasă alternativă la prăjitul tradiţional în ulei. Tehnologia brevetată Rapid Air încorporată în sistemul Airfryer circulă aerul fierbinte în jurul grilajului pe care ai pus

    0 comentarii

  • 10 super condimente care te ajuta sa slabesti

    Daca incercati sa mai dati jos din kilogramele in plus, atunci poate ar trebui sa luati in considerare sa includeti in dietele voastre cat mai multe condimente. Expertii au descoperit ca unele dintre condimentele folosite in bucataria

    3 comentarii

  • Care este diferenta dintre inghetata si gelato

    Cu multi ani in urma, mi s-a intamplat ca la un moment dat sa intru intr-o gelaterie din Italia si sa cer o inghetata... Vanzatorul a reactionat ca si cand l-as fi insultat. Am inteles de ce abia dupa cativa ani, cand am aflat care

    0 comentarii

  • 10 tipuri de frigarui pe care sa le incerci in aceasta vara

    Frigaruile se gatesc usor si sunt un fel de mancare ideal pentru zilele calduroase de vara. De asemenea, acestea permit combinatii inedite, de la clasicele frigarui din piept de pui cu legume, la cele cu ananas, creveti sau

    0 comentarii

  • Bucataria franceza

    Bucataria franceza este caracterizata printr-o nemaipomenita diversitate, comparabila cu bucataria chinezeasca sau cu cea indiana. Elementul comun este seriozitatea cu care gatitul este privit in orice regiune. Pentru francezi, gatitul

    7 comentarii

  • Cele mai sanatoase fructe din lume

    Gustos.ro a pregatit o lista cu cele mai sanatoase fructe din lume, care nu doar iti asigura nutrientii zilnici, dar te si apara contra unor boli grave, cum ar fi diabet, afectiuni ale inimii sau chiar cancer. De asemenea, am inclus

    21 comentarii

  • Bucataria spaniola

    Bucataria spaniola este alcatuita dintr-o mare varietate de feluri de mancare, varietate datorata diferentelor de geografie, cultura si clima dintre regiunile acestei tari. Istoria bogata a Spaniei, si influentele culturale au dus la

    22 comentarii

  • Bucataria germana

    Bucataria germana variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria si Suebia au multe feluri de mancare in comun intre ele si cu vecinele lor, Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene,

    18 comentarii

  • Stiai ca sarea micsoreaza febra?

    De-a lungul timpului, sarea a fost folosita ca agent de conservare a alimentelor, de aromare a mancarurilor, in prepararea lutului pentru ceramica, in diverse ritualuri religioase, dar si ca remediu pentru tratarea multor afectiuni.

    26 comentarii

  • Totul despre branza

    Branza este un aliment solid preparat prin covasirea laptelui de vaca, capra, oaie sau alte mamifere. Laptele se covaseste folosing o combinatie de cheag (sau substituenti) si acidifiere. Bacteriile acidifiaza laptele si joaca un rol

    37 comentarii

  • Budinca de ciocolata cu o portocala întreaga

    Vreau sa va spun o poveste simpatica despre o reteta din cartea Bucatarul se dezbraca… de secrete. Spre sfârsitul unei retete de prajitura cu fructe, am adaugat: „Pun pariu ca aveti o multime de idei — încercati-le.“ Am

    22 comentarii

  • Picnic lângă Angkor Wat

    Uluitoarea Cambodgie - partea 3 Răspândirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar călătorind între ele cu un mijloc de locomoţie. Cel mai obişnuit este tuk-tuk-ul, o motocicleta care trage după ea un fel

    4 comentarii

  • Cum se gateste pestele?

    Multora le place carnea de peste, insa putini stiu sa o gateasca corect. De accea, Gustos.ro va propune cativa pasi pe care sa ii folostiti in prepararea celor mai delicioase meniuri pe baza de carne de peste.

    21 comentarii

  • Avocado si secretele sale

    Acest fruct este cunoscut pentru consistenta lui bogata, untoasa si pentru aroma care aduce a nuci, migdale. Se gaseste tot timpul anului, dar sezonul de varf se intinde de la sfarsitul iernii pana spre mijlocul primaverii. Originea

    37 comentarii

  • Cum previi bolile de inima printr-o alimentatie sanatoasa

    Stiai ca poti sa previi bolile de inima exclusiv prin alimentatie? Exista alimente care iti reduc riscul unui atac de cord cu pana la 50%. Sanatos.gustos.ro ti-a facut o lista de 5 alimente care reduc riscul bolilor de inima si cum

    15 comentarii

  • Cele mai faimoase sosuri de paste - Carbonara

    Sosul carbonara (folosit pentru paste, in special spaghete, dar si fettuccine, rigatoni sau bucatini) este un tip de sos specific italian, bazat pe oua, parmezan, bacon si piper. Sosul a fost creat undeva la mijlocul secolului al XX-lea.

    20 comentarii

  • Placinta taraneasca cu branza

    O placinta savuroasa si traditional romaneasca cu branza, ca la mama acasa, care nu este dificil de pregatit. Rezultatul este incantator, iar aceasta placinta este in mod sigur pe gustul tuturor.

    4 comentarii

  • Salata Waldorf

    Creata pentru prima data la hotelul Waldorf (ulterior si Astoria) din New York undeva intre anii 1893 si 1896, aceasta salata e perfecta ca aperitiv la o petrecere sau poate reprezenta o masa light si delicioasa.

    9 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Briose cu morcovi
Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de sezon
Tort cu fructe de sezon

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse