»

Cuvinte cautate "margarina"

Retete culinare
  • TARTINE CU MARGARINA SI SARDELE

    Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pina cind devine ca o alifie (se va trece chiar

    1 comentariu

  • Margarina, mai sănătoasă decât untul

    Margarina a fost „reabilitată”! Forurile mondiale pentru sănătate recomandă consumul de margarină ca sursă de grăsimi nesaturate, în dezacord cu ce ni se recomanda până acum.

    5 comentarii

  • Diabetul si meniul zilnic

    Ce este diabetul? Diabetul este o boala care rezulta dintr-o prea mare cantitate de zahar (glucoza) in sange. Corpul nu are destula insulina pentru a transforma mancarea in energie. Astfel, nivelul ridicat de zahar incepe sa dauneze,

    15 comentarii

  • Cele mai gustoase prajituri de post

    Chiar daca in Postul Craciunului nu avem voie sa consumam anumite alimente, acest lucru nu inseamna ca mancarurile pe care le pregatim vor fi fara gust. Din contra, exista foarte multe retete de post care pastreaza savoarea preparatelor.

    11 comentarii

  • Bucataria germana

    Bucataria germana variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria si Suebia au multe feluri de mancare in comun intre ele si cu vecinele lor, Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene,

    18 comentarii

  • Curiozitati despre baclava

    Baclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in zonele apropiate. Asadar, poti gasi baclava usor in Turcia, in Balcani, in marea parte a lumii Arabei, Iran,

    42 comentarii

  • 7 deserturi de post delicioase si usor de preparat

    In timpul postului ne intrebam adesea ce deserturi sa preparam. Fructele si ciocolata neagra nu sunt intotdeauna suficiente pentru apetitul nostru. De aceea va propunem sapte retete usor de preparat, sanatoase si delicioase, cate un

    31 comentarii

  • Tortul Reginei Victoria, un rasfat regal

    In cele ce urmeaza va prezentam un tort regal, savurat de capetele incoronate de la curtea regala a Angliei. Tortul Victoria este un tort usor de preparat, perfect pentru vara, cu o istorie interesanta in spatele cortinei gastronomice.

    13 comentarii

  • Cremsnit de moda veche

    Aceasta prajitura are o multime de denumiri, printre care: cremes fals, prajitura cu crema gata, prajitura desteapta, abracadabra. Indiferent de nume, e o prajitura excelenta, foarte simplu de facut, rapida, dar arata ca si cum am fi

    8 comentarii

  • Nutritia in perioada postului si in dieta vegana

    Fie ca tii post, fie ca doresti sa tii o dieta vegana, iti prezentam cateva informatii despre dieta fara produse de origine animala. Ca sa mentii o nutritie echilibrata in timpul acestei perioade de dieta, iti oferim cateva informatii

    5 comentarii

  • Cum gatim cu fenicul

    Feniculul este o planta originara din zona Mediteranei si este raspandita in toate tarile de pe glob, fiind cunoscuta si ca planta medicinala, si ca leguma.Grecii l-au considerat ca pe un medicament, dar si ca produs alimentar, iar

    36 comentarii

  • Tarta cu capsuni - deliciu pentru inceput de vara

    Capsunile sunt incantatoare in orice sezon, cu atat mai mult in cel cald, asa ca suntem cu gandul la vara si la capsuni savuroase. Aceasta este o tarta cu fructe simplu de preparat, care merge foarte bine cu capsuni, dar si cu diferite

    2 comentarii

  • Va place rubarba?

    Rubarba sau reventul (Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale) este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina, fiind originara din Asia sau America de Nord. Creste in cantitati mari in Siberia si China, iar la noi este

    41 comentarii

  • Prajitura de post cu cocos

    Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

    2 comentarii

  • 15 retete gustoase de prajituri

    Dintre toate sarbatorile care au loc de-a lungul anului, Sarbatorile de Iarna sunt in mod sigur cele mai dulci. Cozonaci, fursecuri, placinte si bomboane, toate se potrivesc perfect in aceasta perioada. Sarbatori.Gustos.ro este locul

    0 comentarii

  • Povestea si reteta lasagnei

    Potrivit istoricilor culinari, lasagna a fost, probabil, cea mai veche forma de paste. Fasiile de lasagna erau lasate sa se intareasca in sorele puternic mediteranean si erau taiate in asa fel incat sa aiba margini valurite. In general,

    26 comentarii

  • 5 retete inedite si simple pentru prepararea orezului

    Orezul este un ingredient folosit foarte mult in bucataria internationala. Pentru ca exista foarte multe feluri de a prepara orezul, ne-am gandit sa va oferim cinci retete simple, dar sofisticate, de preparare a mancarurilor cu orez.

    24 comentarii

  • Cum sa ne purtam cu vinetele

    Noi, romanii, am botezat-o vanata, patlagea-vanata. Pentru ca asa cunoastem noi aceasta leguma, cu invelisul ei de culoare violet, cu reflexe negre, chiar daca "rochita" ei poate avea si alte culori, de la galben la alb sau purpuriu.

    27 comentarii

  • Cele mai bune retete de Craciun

    Sarbatorile de Iarna sunt poate cele mai frumos mirositoare dintre toate sarbatorile. Mirosul carnatilor, al fripturii, al vinului fiert si al prajiturilor este unul care ne bucura pe deplin. Sarbatori.Gustos.ro este locul unde vei

    2 comentarii

  • Secretele delicioasei ciocolate: trucuri si retete

    Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, cand cultura arborelui de cacao era practicata in America de Sud. Maiasii utilizau arborii de cacao, pe care i-au adus din padurile tropicale, pentru a-i cultiva. Ei recoltau, fermentau,

    30 comentarii

  • Cea mai gustoasa pasca

    Ce desert e mai bun la masa de Paste decat pasca? Anul asta e momentul sa iti iei inima in dinti si sa pregatesti pasca la tine acasa. Sau, daca e o traditie sa faci tu insuti pasca, anul asta poti incerca alte si alte retete.

    6 comentarii

  • 6 lucruri pe care nu le stiai despre unt

    Stim despre unt ca este un aliment bogat in grasimi, care ne ajuta sa dam savoare foarte multor mancaruri. El contine vitamine liposolubile si minerale si aduce beneficii organismului atunci cand este consumat in cantitati moderate.

    23 comentarii

  • Regulile unei nutriţii sănătoase

    Câte mese iei pe zi? Ce mănânci de dimineaţă? Pe lângă faptul că te face să te simţi bine, o dietă sănătoasă previne bolile grave, precum cancerul, diabetul de tip II si obezitatea.

    0 comentarii

  • Gusturile copilariei: bunatati de la bunica

    Mancarurile din vremea copilariei sunt un bun prilej de a rememora cea mai frumoasa perioada din viata. Amintirile pline de sentimente nostalgice din acea perioada ne duc cu gandul la bunatatile pe care le savuram cu placere in orice

    6 comentarii

  • Prajituri si alte minunatii cu mere

    Probabil ati observat ca merele sunt deja domnitoarele pietelor si magazinelor, in plina splendoare si aroma. Sunt sanatoase, gustoase, disponibile la preturi decente si foarte versatile.   Oricare soi ati prefera, merele sunt

    3 comentarii

  • Cele mai bune torturi de Sarbatori

    Originea tortului este pierduta in negura vremurilor dar putem vorbi de forme timpurii ale acestor fineturi dulci inca din perioada Romei Antice, unde blaturi dulci erau acoperite cu unt, o crema de ou si miere.

    11 comentarii

  • De Florii - tort cu zmeura si cheesecake cu rom

    Acest articol este special dedicat tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume de Florii, cat si celor care au persoane in familie cu nume de flori si vor sa le surprinda cu un tort delicios, de primavara. Asadar, uram

    19 comentarii

  • Descopera savuroasa budinca de paine!

    Budinca de paine este o modalitate foarte usoara si gustoasa de a folosi painea pentru a prepara un desert rapid.  Nu doar ca este simplu de facut, insa budinca de paine este si o reteta foarte versatila, se pot adauga diverse

    5 comentarii

  • Pastarnacul in bucatarie

    Pastarnacul (Pastinaca), originar din zona mediteraneana, se foloseste in alimentatie inca din cele mai vechi timpuri. Grecii au fost cei care, in perioada Antichitatii, au descoperit si virtutile medicale ale acestei plante si au fost

    15 comentarii

  • Deliciosul pate, rafinament pe paine

    In mod traditional, pateul se face din ficat de pasare, de vita sau de porc, in functie de preferinte. Insa exista si alte tipuri de pate, mai exotice decat ceea ce stim noi in mod traditional, printre acestea enumeram: pate de somon,

    5 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Gulas
Gulas

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand

0 voturi    0 comentarii
3h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pui Puttanesca
Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne