139
retete

»

Retete traditionale din Germania

  • Șmarn

    Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana ajunge la consisteta unui aluat de

    8 comentarii

  • Katzenaugen (ochi

    Drojdia se inmoaie in laptele caldut, galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga untul moale si faina si din toate se face un aluat

    0 comentarii

  • Clatite cu bere

    Se bat cu telul cele 5 oua apoi se adauga laptele treptat, berea, faina amestecata cu praful de copt si uleiul . Compozitia sa fie ca

    2 comentarii

  • Torta in stil german

    Intai incalzim cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol se pune ciocolata sfaramata si se toarna apa fierbinte si se amesteca pina ciocolata

    4 comentarii

  • Sufleu de varza

    1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca. Varza se scurge bine si se toaca marunt. Kaizerul

    9 comentarii

  • Impletitura cu mere

    Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale

    0 comentarii

  • Tarta cu ceapa

    Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem

    0 comentarii

  • Bretzel/ covrigi

    Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ

    0 comentarii

  • COLAC CU FRUCTE

    Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit

    9 comentarii

  • DONAUWELLE - Valurile

    Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata

    17 comentarii

  • Dovlecei umpluti-reteta

    Dovleceii se taie in doua dealungul, se curata de seminte cu o lingurita, o jumatate si umple cu sunca afumata rulata sul si cascaval

    0 comentarii

  • Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se lasă la aerat făina cel puțin

    1 comentariu

  • Champignons cremoase

    Mod de preparare file: Fileul se spala, si se usuca bine. Pe o farfurie intinsa se pun amestecul de provence, sarea, piperul si susanul.

    0 comentarii

  • Salata de cartofi

    Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare.Cand s-au racit i-am decojit si taiat cuburi nici mari nici mici.Oricum cartofii mei se faramitau

    0 comentarii

  • Chec cu dovleac

    Se curata dovleacul de coaja, se taie cubulete .Intr-un castron de portelan sau special pentru cuptorul cu microunde ,se pune dovleacul

    9 comentarii

  • pulpa porc la cuptor

    Pulpa se taie felii ,peste ea se pune usturoiul pisat,piper,delicat,busuioc apoi o bagam in punga magica o legam la gura ,o intepam

    7 comentarii

  • Chec cu ciocolata

    Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale , unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se

    2 comentarii

  • Aripioare de pui

    Spalam aripioarele si le punem la fiert in apa cu sare si busuioc,de preferat intr-o oala de tuci. Cand sunt aproape fierte aripiarele

    2 comentarii

  • Gateau au chocolat

    Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un

    4 comentarii

  • Cornulete

    Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim

    0 comentarii

  • Bratkartoffeln

    Se spala, curata, se taie cartofii si se pun la fiert pana se inmoaie usor. Cartoful nu trebuie sa se ajunga pana la modul de fierbere

    0 comentarii

  • Paste cu sparanghel,

    Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede

    0 comentarii

  • Supa de Varza murata

    Puiul se pune la fiert in apa rece, adunind tot timpul spuma ca supa sa ramina clara, cind e aproape fiert se adauga morcovii si radacinile

    0 comentarii

  • Rulada de conopida

    Mod de preparare: Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert in apa sarata. Dupa ce a fiert se scurge si se sfarama

    0 comentarii

  • Smart salad

    Legumele se curata si se spala apoi le taiem astfel: -varza-fisii -rosiile- cherry- jumatati, rosia mare- felii ( 6-8 felii, depinde

    0 comentarii

  • Gogosi pufoase cu

    Incepem prin a pregati plamada astfel: Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la

    6 comentarii

  • Goujaunnette de dinde

    Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt "goujaunnette"-le propriu-zise.

    16 comentarii

  • Prăjitură cu mere

    Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia în frigider ½ de oră. În

    3 comentarii

  • cozonac iepuras

    Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos; Separat se inmoaie

    1 comentariu

  • FURSECURI CU CIOCOLATA

    Se face un aluat potrivit se intinde cu sucitorul si se taie diferite forme. Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 40 minute.

    5 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.