351
retete

»

Retete traditionale din Israel

  • Prajitura de mere

    Intru-n castron se amesteca componentele pentru aluat si se formeaza un aluat fraged care se da la frigider pentru citeva ore sau o

    2 comentarii

  • Oznei a man

    Se freaca galbenusele cu zaharul si apa rece pina devine o spuma, se adauga putina sare, uleiul si coaja de lamaie, vanilia si faina

    4 comentarii

  • Pateuri cu branza

    Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

    0 comentarii

  • Martipan cu gust

    Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor, dupa care le uscam. Merisoarele

    0 comentarii

  • Malabi cu fructe

    Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

    0 comentarii

  • Muffin cu branza

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol se bat ouale cu laptele si uleiul se adauga porumbul boabe, dupa care restul

    0 comentarii

  • Piept de pasare in

    Pieptul de pasare trebuie sa fie dezosat, spalat si impartit in doua, dar nu taiat subtire ca pentru snitel. Intr-un bol turnam 2

    0 comentarii

  • Tort de biscuiti

    Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml smantana de frisca si se mixeaza bine

    7 comentarii

  • Piept de pasare cu

    Intr-o tigaie adanca sau wok se pune putin ulei de masline si se pune ceapa taiata la prajit, se adauga pieptul de pui si se prajeste

    2 comentarii

  • Torta choco-ciocolata

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. O tava dreptunghiulara sau rotunda de 24 cm setapeteaza cu pergament si se unge usor cu ulei. Se

    1 comentariu

  • Gnochi din brinza

    Intai pregatim sosul. Intr-o tigaie topim untul si prajim usturoiul taiat felii si indata adaugam ardeii copti fasii si smantina, dam

    2 comentarii

  • Sferturi de pasare

    Intai taiem sferturile bucatele mici si le punem intr-o marinata facuta din ulei de masline suc de lamaie si usturoi si ramura de rozmarin

    0 comentarii

  • Catifea de ciocolata

    La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet. Se incalzeste cuptorul la 140 de grade. Se bat ouale

    1 comentariu

  • Cafekakes cu ciocolata

    Se amesteca laptele cu otetul si se lasa 5 minute.Faina se amesteca cu bicarbonatul. Se freaca untul si se adauga zaharul alb si cel

    5 comentarii

  • Marinata de scrumbie

    Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa

    4 comentarii

  • Ampanados cu carne

    Se incalzeste uleiul intr-o tigaie se prajeste usor ceapa se adauga usturoiul si carnea se amesteca si se sfirama carnea -se lasa 7

    3 comentarii

  • Cartofi cu migdale

    Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca

    3 comentarii

  • Covrigi

    Se face un aluat in robotul de bucatarie din toate ingredientele (in afara de sare ). Daca daca este lipicios, se mai adauga faina si

    5 comentarii

  • Pasare la cuptor

    Intru-n pirex adinc sau o tava adinca care se potriveste la cuptor se aseaza ceapa ,rosiile felii,usturoiul uleiul si vinul,deasemeni

    7 comentarii

  • Pateuri cu diferite

    Pregatim intii umpluturile. Cartofii fierti cu o zi inainte. Ceapa taiata marunt si calita.Se dau prin masina de carne sau se fac

    7 comentarii

  • Paine alba de casa(hala)

    Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un castron adinc sau la robot

    17 comentarii

  • Chec cu miere (onicleicheh)

    Se freaca ouale cu zaharul si mierea pana nu se simte zaharul, se adauga uleiul, faina si restul ingredientelor pana devine o pasta

    4 comentarii

  • Salata Matbuha

    Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru citeva minute, se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul se taie si el cuburi

    6 comentarii

  • Muffins cu miere

    Intr-un bol sau la robotul de bucatarie amestecam galbenusele cu uleiul si mierea sa se cuprinda adaugam coaja de lamaie si celelalte

    1 comentariu

  • Cupcakes cu vanilie

    Dam fondantele la congelator pentru 5 ore inainte de a pregati prajiturelele. Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si in tava

    1 comentariu

  • Saratele

    Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna 20 de minute. Se incalzeste cuptorul

    0 comentarii

  • Prajiturele din branza

    Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti cu untul pana a devenit o compozitie

    0 comentarii

  • Tarta de malai cu

    Incalzim cuptorul la 200 grade si ungem o tava ptr tarta. Punem la incalzit laptele adaugam sare, piper la gust, cand incepe sa fiarba

    1 comentariu

  • Paine integrala cu

    Se strecoara faina, se amesteca cu drojdie si zahar. Transferam in oala mixerului adugam berea si amestecam, adaugam sarea si framantam

    0 comentarii

  • Duvsaniot - fursecuri

    Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade. Se pun toate ingredientele in oala mixerului si se prelucreaza pina ce devine un aluat

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.