351
retete

»

Retete traditionale din Israel

  • Pulpe de pasare in

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un vas se amesteca uleiul cu boiaua dulce si cea iute sare si piper si maioran.Se amseteca

    0 comentarii

  • Chec rotund cu cacao

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se unge o tava de guguluf cu putin ulei.Intr-un bol frecam bine untul cu zaharul pina untul

    0 comentarii

  • Sferturi de pui umplute

    Sferturile se spala se curata de piele si se ung cu putin mustar si se lasa putin pe o plansa ca mustarul sa intre in carne. Umplutura-Intr-o

    4 comentarii

  • Tarta cu brinza si

    Se pregateste intii aluatul.Eu pun la robot si cu citeva pulsuri am pregatit aluatul se inveleste in nailon si se da la rece. De facut

    2 comentarii

  • Rostbif-acoperit

    Incalzim cuptorul la faza de gratar cu cuptor impreuna la 250 de grade. Carnea o spal dar daca are o pielita de grasime o las ptr ca

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu pasta

    Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie. Se taie o ceapa mare in

    8 comentarii

  • Oua coapte

    Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.Se ung cu unt cel putin 8 forme de mafin. Intr-un bol se bat bine ouale se adauga treptat celelalte

    2 comentarii

  • Salata de vinata

    Toate legumele trebuie coapte ,si curatate de coaja.Vinata si ardei le lasam putin sa se scurga apa.Vinata si ardei si ardeiul iute

    7 comentarii

  • Chec alb negru

    Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina. compozitia alba.-Se bate bine untul cu zaharul pina nu se mai

    5 comentarii

  • Chec caramelizat

    Intr-un bol se pune piinea veche taiata cuburi si se toarna laptele si se lasa sa absoarbe dupa care se sfarama cu furculita pina devine

    3 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata

    Se unge o tava de 25*30 cu putin unt si se tapeteaza cu faina,sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei. Intr-un bol frecam galbenusele

    4 comentarii

  • Cornulete cu brinza

    Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta un aluat fraged. umplutura brinza

    2 comentarii

  • Falafel

    Se da pe masina de tocat nautul cu verdeata, ceapa, usturoiul,ardeiul iute, dupa care se amesteca compozitia cu bicarbonat si condimente.Intr-e

    3 comentarii

  • Aluat de drojdie

    Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta

    3 comentarii

  • Mafinim cu ciocolata

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt vas se amesteca faina cu zaharul

    8 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Se unge o tava adinca cu unt si se aseaza rondele de mere.(merele curatite de coaja cind sint intregi se scoate mijlocul fara ale taia

    2 comentarii

  • Kukilada-fursecuri

    Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza

    Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Merele se cojesc si se lasa intr-un bol cu apa si 2-3 felii de lamaie ca sa nu inegreasca pana

    2 comentarii

  • Shakshuka cu ciuperci

    Intr-o tigaie adanca si lata incalzim uleiul si punem ceapa la prajit. Adaugam usturoiul taiat marunt si paprica rosie si amestecam

    4 comentarii

  • Fursecuri sarate

    In oala mixerului cu paleta in forma de chitara se pune untul, uleiul, sarea si zaharul si se freaca bine pana devine pasta. Se adauga

    0 comentarii

  • File de pui cu paste

    Intr-o tigaie mare incalzim bine uleiul si prajim fileul de pui taiat bucatele cam 5 minute si le scoatem pe o farfurie. In acelasi

    1 comentariu

  • Pateuri pita

    Se intinde o foaie de aluat subtire Se unge cu pasta de rosii uscate in strat subtire ,se presoara putin oregano uscat,deasupra se

    3 comentarii

  • Cartofiori mici in

    Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se amesteca intr-un bol smantina

    1 comentariu

  • Vinete umplute

    Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin ulei de masline.Le punem pe o tava

    1 comentariu

  • Pui cu legume la

    Intai spalam puii ii curatam bine si le lasam cu piele. Intr-un bol punem 2linguri ulei de masline,si condimentele si le amestecam

    0 comentarii

  • Macaroane cu nuca

    Albusele se bat bine cu mixerul la viteza cea mai mare,pina incepe sa se formeze bezea atunci se adauga treptat zaharul pina bezeua

    0 comentarii

  • Shaksuka deosebita

    Intr-o tigaie adinca se pune ulei sa se incalzeasca si se adauga ceapa taiata cuburi se adauga usturoi si ardeiul iute taiat felioare.Se

    3 comentarii

  • Tarta cu crema de

    Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim aluatul si-l dam la rece ptr o ora. Intr-e

    4 comentarii

  • Piinicele parfumate

    Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar. In vasul mixerului am cernut faina am adaugat restul de zahar si

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.