1195
retete

»

Retete traditionale din Italia

  • Pizza casei

    Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute. Dupa trecerea timpului

    10 comentarii

  • Arosto con le patate

    Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se

    11 comentarii

  • Tiramisu rețeta

    Preparare Tiramisu rețeta originală: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam galbenusurile

    7 comentarii

  • Penne cu ton si masline

    Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiul cu pestele.

    4 comentarii

  • Dorada cu ciuperci

    Se curata si se spala bine pestele, se desface in doua si se sareaza si pipereaza. Ciupercile se taie felii si se dau deoparte. Intr-o

    1 comentariu

  • Pui cu lapte si lamaie

    Taiam pieptul in cubulete mai mari, si le trecem foarte bine prin faina.Intr-o oala punem la incalzit uleiul de masline impreuna cu

    13 comentarii

  • Paste cu branzaturi

    Intr-o oala puneti abundent apa sarata la fiert.In timp ce fierbe apa, intr-o cratita topim untul si punem ceapa si salata la calit,

    4 comentarii

  • Escalop din carne

    Intr-o tigaie, puneti ulei la incalzit, adaugati usturoiul si rozmarinul la prajit, treceti feliile de carne in faina si asezatil in

    4 comentarii

  • Spaghete milaneze

    Se fierbe apa cu sare si o lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga spaghetele si se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Se

    11 comentarii

  • Pizza ninsa

    Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine

    9 comentarii

  • LASAGNA CU CARNE

    Se toaca ceapa si usturoiul si se caleste putin in uleiul incins,se adauga carnea tocata si se prajeste pana se faramiteaza.Se adauga

    9 comentarii

  • Gogosi - Ciambelle

    Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute

    18 comentarii

  • Zuccotto

    1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul de biscuite se bat 5 galbenusuri

    11 comentarii

  • Bomboane Raffaello

    Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute

    0 comentarii

  • Înghețată cu fistic

    Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât

    0 comentarii

  • Bruschete cu rosii,

    Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se

    1 comentariu

  • Ravioli cu carne

    Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta de vin alb demisec si lasam sa fiarba

    3 comentarii

  • Panettone

    1. Într-o crăticioară încălziţi laptele cu 1 lingură de zahăr, pe foc mic până pe la 45°C. Mutaţi într-un castron mai mare

    2 comentarii

  • Tarta de caise cu

    Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja rasa de lamaie si amestecam din

    6 comentarii

  • Covrigi cu seminte

    Se amesteca faina cu semintele de in,cu un pic de sare si praful de copt.Incentrul fainii,facem o gropita in care adaugam oul si cele

    7 comentarii

  • Lasagna

    Sosul ragu Legumele se taie marunt si se calesc in jumatate cescuta ulei pana se inmoaie,apoi se adauge carnea tocata si se mesteca

    1 comentariu

  • Chiftelute in sos

    Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici.Intr-o

    2 comentarii

  • Parjolute cu legume

    Curatam cartofii de coaja ,ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa sarata timp de 20 -25 minute.Intre timp curatam prazul si-l curatam

    10 comentarii

  • Muschi de porc tonat

    Se pune la fiert muschiul de porc cu telina,morcovul,ceapa si sare.Intre timp pregatim sosul cu ton pentru carne.Scurgem bine de ulei

    10 comentarii

  • paste gratin

    - Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline pana se rumenesc, dupa care se adauga

    1 comentariu

  • Tarta rasturnata

    * Spalati bine caisele si taiati pe jumatate; * Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte; * Intre timp intr-o cratita

    10 comentarii

  • Pui in fricasea

    Este o reteta pe care am invatato aici in Italia si imi place mult,e rapida si gustoasa.Taiati pieptul de pui curatat in fasii nu foarte

    0 comentarii

  • Pizza a la Camelia(de

    Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora. Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu

    7 comentarii

  • Tiramisu rețeta

    Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid

    4 comentarii

  • Prajitura Tiramisu

    Mod de preparare: Praful pentru blat, ouale, untul, laptele se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare apoi 3 min la viteza mare.

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.