In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
21
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Adina Ciocalau

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Adina Ciocalau
Ciocolata de casa - precis a fost facuta in fiecare an, forme mai elegante sau bilute acoperite cu cocos sau nuci macinate.
Din fericire poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Adina Ciocalau
Nu stiu de ce ,dar imi vin in minte covrigeii pe care ii primeam cand mergeam la colindat la bunica, la tara. Aveam si o traista traditionala in care-i puneam.Dupa ce ne intorceam,ne adunam langa soba bunicii si ne numaram banutii.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Adina Ciocalau
Sa nu uite care e spiritul sarbatorilor,sa fie familia impreuna. Sa nu stea tot timpul la bucatarie,precis fiecare din familie poate ajuta cate putin.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Adina Ciocalau
Am parte de amandoua, eu de obicei fac mancarea mai iesita din comun, dar cum sarbatorim impreuna cu familia, mama se ocupa de partea traditionala.