In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
14
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Alina Ciobanu

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Alina Ciobanu
Hmmm… greu de ales. Doar una singura? Totusi, ca sa raspund la intrebare… cred ca m-as opri asupra retetei de Pui cu stafide si migdale acompaniat de un desavarsit cuscus cu seminte, reteta detaliata o gasiti aici...
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Alina Ciobanu
Pai, pentru ca imi plac foarte tare mancarurile neaose, cele impamnatenite bine pe mesele de sarbatoare ale romanilor, voi face si Racituri moldovenesti, Cighir in prapur (reteta mai jos), Salata Boeuf, mi-ar placea sa fac si ca desert o Amandina, un Cozonac cu nuca, dar lista inca nu inchisa.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Alina Ciobanu
E foarte simplu. In primul rand farfurii si tacimuri curate si perfect aranjate, pahare fara urme :D, o fata de masa frumos calcata, o lumanarica ici-colo. Apoi retete simple, clasice si nealambicate, asezonate cu sare, piper si multa dragoste. Atata timp cat e implicare, n-ai cum sa dai gres.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Alina Ciobanu
Bucataria neaosa, in cea mai mare parte, mai ales pentru masa de Craciun, iar pentru cea de revelion cu siguranta voi incerca ceva nou sau putin mai iesit din canoanele bucatarie romanesti.