In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
08
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Bettina Besoiu

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Bettina Besoiu
Daca as putea gati de Sarbatori doar un singur fel de mancare, atunci as sari peste aperitive si mese principale si as trece direct la desert. :) Iar alegerea mea ar fi un "Tort cu crema de branza si mandarine", pentru ca iubesc preparatele dulci, mai ales cele cu branza, ca si acesta. In plus, are si fructe de sezon, mandarine, si se face foarte simplu.
Din fericire poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Bettina Besoiu
Ce bine ca pot gati mai multe, asa e mai usor. La aperitive, ar fi o mare batalie intre "Coronita cu sunca si branza Tilsit", "Rozetele cu bacon" si "Rulada cu sunca si cascaval".
In dreptul salatelor as opta pentru "Salata cu pui, porumb si mazare", "Salata 4 culori" si o salata de mare efect "Salata roz".
Dintre supe si ciorbe as merge pe "Supa crema de legume cu crutoane sau un "Bors ucrainean de sfecla rosie".
Pentru felul principal, ar trebui sa impacam toate gusturile, asa ca vom alege un preparat cu carne de pui, unul cu carne de porc si desigur pestele nu poate lipsi :) Asadar, as opta pentru "Kievskaia"
alaturi de un "Sufleu de cartofi noi cu branza". Apoi un "Muschi de porc a la Provence" alaturi de "Cartofi wedges" si un "Pastrav umplut la cuptor" ;).
In materie de prajituri, alegerea ar fi si mai grea intre "Krem a la krem", "Prajitura Corina" si "Prajitura deosebita".
Desigur ca lista dulciurilor ar continua cu un tort, intre "Tort Nesquik" si "Coroana Frankfurt".

Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Bettina Besoiu

Cea mai frumoasa amintire de sarbatori legata de mancare este ca totdeauna mancam acelasi meniu, adica supa de pui, sarmale, piftii, salata de boeuf si oua umplute. La prajituri mai difereau, dar si aici erau destul de previzibile. :)

Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Bettina Besoiu
Unui novice in bucatarie care pregateste masa de sarbatori pentru prima data i-as recomanda sa se orienteze spre mancaruri simple, care au o reusita garantata si sa nu se avante sa faca mari experimente culinare de prima data. Cu o mancare simpla, dar gustoasa musafirii vor fi cu siguranta multumiti. De asemenea, i-as sugera sa se gandeasca bine cate feluri de mancare doreste sa pregateasca, pentru ca fiind la inceput treaba merge mai greu si s-ar putea sa fie surprins cand isi va da seama ca tot ceea ce doreste sa gateasa ii ia de fapt foarte mult timp si implicit energie, in asa fel incat atunci cand musafirii vor veni, s-ar putea sa nu mai aiba resurse pentru ei sau, mai rau, sa fie atat de implicat in gatit incat sa uite de fapt sa se bucure de sarbatori in sine.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Bettina Besoiu
Dupa cum ati vazut din recomandarile mele de mai sus pentru masa de sarbatori, inclin spre un meniu mai altfel, diferit de cel clasic si traditional.