In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
13
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Brindusa Scheaua

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Brindusa Scheaua
Tortul “Ciocolata pana la moarte”.

Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Brindusa Scheaua
In mod sigur o salata de boeuf, niste carnati, piept de curcan umplut (reteta mai jos), biscuiti din turta dulce si tortul mentionat mai sus.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Brindusa Scheaua
Cand eram copil Craciunul il petreceam cu totii in casa bunicilor. Desi ei locuiau intr-o comuna din Lunca Dunarii, bunica (sasoaica fiind) isi adusese toate retetele mostenite de la bunicii ei. Prin urmare porcul crescut in ograda era pregatit dupa tiparul ardelenesc. Adica nici o bucatica nu se arunca. Ce-mi aduc eu cel mai bine aminte? Gustul soricului. Moale dar crocant si cu un nemaipomenit gust de afumatura.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Brindusa Scheaua
In primul rand sa nu incerce cine stie ce retete complicate pentru prima oara de sarbatori. Mai bine face ceva ce a mai gatit si este sigur ca o sa-I iasa. De exemplu o salata de boeuf (daca nu ii reuseste, poate folosi maioneza cumparata), apoi o friptura de porc la cuptor cu o garnitura de cartofi copti. Ca sa fie ceva mai spectaculos poate folosi niste condiment mai deosebite, pe care nu le foloseste de obicei. Iar ca desert un tort de ciocolata mi se parecel mai potrivit.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Brindusa Scheaua
In general de Craciun gatesc mancare traditionala, iar de Anul nou incerc ceva nou si fancy. Si asa impac si capra si varza. :)