In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
20
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Cristina Toth

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Cristina Toth
Craciunul fara cozonac cu nuca este de neimaginat!
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Cristina Toth
Copii nu prea inteleg de ce trebuie sa tina post si, evident, ca nici eu prea intelegeam de ce nu pot manca din bunatatile pe care le pregateau parintii mei pentru Craciun.
Impreuna cu fratele meu ne furisam in camara unde erau tinute toate aceste lucruri si, ne-am infruptat cu jumari cam o saptamana, fara ca cineva sa observe. Evident ca in ziua de Craciun nu mai era  nici macar o bucatica... Am scapat nepedepsiti, dar speriati, ca anul viitor mosul nu ne mai aduce toate cadourile pe care ni le doream.  
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Cristina Toth
Cred ca prima masa de Craciun organizata de cineva care nu a mai gatit niciodata este cea mai frumoasa demonstratie de a dovedi celor dragi cat de mult conteaza. Emotiile vor fi mari, dar trecand peste asta, oricine poate gati o supa de pui cu taitei, niste friptura de porc la cuptor cu cartofi, iar la desert deliciosul meu tort de ciocolata! Si daca prinde curaj sa faca aperitive, ii recomand rosiile umplute cu crema de conopida, rosii umplute cu branza, oua umplute, salata de vinete sau somonul afumat cu ridichi si mac, se fac foarte rapid si nu are cum sa greseasca ceva in prepararea lor. 
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Cristina Toth
Desi avem o familie cu ramuri care se intind in mai multe nationalitati, traditia romaneasca este cea care inclina in balanta.