In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
23
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Furnicuta Boscodina

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Furnicuta Boscodina
Desi imi face cu ochiul un fel principal, pentru ca e o singur reteta as alege ceva dulce, cu ciocolata: Prajitura de ciocolata :)

Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Furnicuta Boscodina
Fiind sarbatoare, deci motiv sa-mi etalez "talentul in ale bucatariei", cred ca as alege retete noi, inedite. Alegerea lor depinde "de pofta" de moment. Nu stiu acum care sunt retetele ce vor ajunge "in finala" si vor trona pe masa de sarbatoare. Imi face cu ochiul de o vreme o paine speciala cu pesto si castane, dar ideea de a framanta aluat ma face sa o mut de cateva saptamani pentru "saptamana viitoare". Cred ca pentru sarbatori as trage aer in piept si as facea-o.

Ca retete de rezerva pentru "experientele de sarbatori" as face cu mare placere: prune cu Roquefort, Roquefort in pecan, Aripioare cu bere neagra, Piept de pui cu anchoa si capere, iar ca desert Panacotta cu prune uscate umplute si Prajitura de ciocolata cu pere umplute, iar pentru ceaiul de la ora 5 al zilelor ce preced ospatul, Prajitura cu vin si cafea.

Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Furnicuta Boscodina
Cand s-a adus pestele la masa si mi s-a spus "daca vrei, poti sa nu mananci ghefiltefish ". De atunci zilele de sarbatoare au fost mult mai frumoase :)
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Furnicuta Boscodina
Sa nu se hazardeze sa incerce retete pompoase care trebuiesc bibilite si oricum nu stii ce struto-camila iese. Sa aleaga preparate simple dar deosebite ale caror arome, gusturi le poate intui si stie ca-i plac.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Furnicuta Boscodina
Cred ca un amestec intre cele doua tipuri. Nu m-as simti bine fara ouale umplute in sos de iaurt-maioneza, fara tojas,desi cateodata nici macar nu le gust. Pe de alta parte daca nu e nimic nou, nimic sa-ti trezeasca pofta, parca nu e masa de sarbatoare.