In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
29
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Irina Bucsa

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Irina Bucsa
Eu fac sarmale o singura data pe an - de Craciun! Asadar pe ele le-as alege. Pentru voi am o reteta mai speciala - Sarmalute in bostan.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Irina Bucsa
Incepem cu un aperitiv festiv - Tort sarat cu somon si crema de branza.
Continuam cu sarmalutele in bostan, iar la desert ne rasfatam cu Mini-tarte de Sarbatoare si un Tort de iarna pentru mici si mari.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Irina Bucsa
Imi aduc aminte cu foarte mult drag cu cata grija pregatea mama mea toata mancarea si cat de mult se straduia sa o aranjeze in asa fel incat sa simtim ca este sarbatoare. Salate de boeuf, sarmalute, cozonaci, prajituri - cu gustul lor am crescut, le iubesc si acum si vor face parte din mine toata viata!
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Irina Bucsa
In primul rand - sa nu se sperie. Gatitul trebuie sa fie o aventura placuta, in care regulile sunt facute pentru a fi din cand in cand incalcate. Cu putina rabdare si atentie se pot obtine mancaruri delicioase, mai ales cand in ziua de azi exista atatea surse de inspiratie, care mai de care mai explicite. Un ultim sfat ar fi sa acorde cel putin la fel de multa importanta precum gatitului, prezentarii mancarii si atmosferei create la orice masa de sarbatoare.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Irina Bucsa
Imi plac mancarurile traditionale mai ales pentru ca am crescut cu ele si de fiecare data cand le gust ma napadesc o multime de amintiri. In acelasi timp imi place sa experimentez, sa incerc mereu ceva nou, si ce moment este mai bun pentru asa ceva decat unul de sarbatoare? Concluzia ar fi ca o masa care sa imbine traditionalul cu non-conformismul este cea care ma reprezinta cel mai bine.