In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
08
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Isabela Dobrin

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Isabela Dobrin
Cred ca o reteta traditional romaneasca, sarmale in foi de vita.
Din fericire poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Isabela Dobrin
Eu am un obicei ca in fiecare an sa gatesc ceva nou pentru sarbatori. Retetele clasice mereu sunt pe masa, cum ar fi: salata de boeuf, sarmale, friptura de porc si alte nebunii de genul asta. La dulciuri nu lipseste niciodata cozonacul cu martipan si un tort de sezon. Si de cativa ani am facut si o casuta de turta dulce.

Va las aici cateva dintre retetele pe care le pregatesc in fiecare an.

Supa picanta de gulas
Tort de Craciun
Cozonac cu martipan
Casuta din povesti

si...
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Isabela Dobrin
Am foarte multe amintiri legate de acesta sarbatoare. La noi Craciunul mereu il sarbatorim in familie. Au fost putine dati cand l-am sarbatorit fara cativa membri ai familieii (ei fiind in alta tara). Dar una dintre amintirile din copilarie legata de mancare ar fi cand tataia ne pregatea un delicios muschi de porc afumat. Tin minte si acum cum stateam pe langa el cand il pregatea cu condimente si cand il ducea la afumatoare. Eu si cu fratele meu il "pazeam" pe tataia ca pe altceva :)). Facea si face in continuare cel mai bun si fraged muschi de porc afumat. N-o sa uit niciodata gustul acestui muschi si chiar si acum mare, cand ma duc la tara, primul lucru pe care il cer este muschi de porc afumat.

Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Isabela Dobrin
Pai i-as zice sa nu prepare lucruri complicate, sa mearga pe feluri de macare simple si usor de preparat. Se stie ca cele mai bune mancaruri sunt cele simple!
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Isabela Dobrin
Traditionala clar, ca altfel nu simt ca vine Craciunul. Eu de obicei nu mananc sarmale sau alte mancaruri grele de genul asta. Ei, de Craciun abia astept sa mananc cateva sarmale in foi de vita cu smantana si mamaliga calda. Parca nu simt ca e Craciunul, daca in dimineata de Craciun nu mananc putin sorici cu sare :P.