In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
24
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Janet Frunza

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Janet Frunza
Daca as face o singura reteta de sarbatori, asa mai in timp scurt, ar fi "Ceafa de porc a la Janet".
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Janet Frunza
Dar cum nu se poate ca sarbatorile sa fie intimpinate cu o singura reteta, as putea sa mai fac;

Nelipsitele sarmalute in foi de varza acra (reteta mai jos)
Piept de pui cu garnitura de rosii si struguri
Patratele cu branza si crema de lamaie
In mare, cam astea ar fi preparatele, pe care le-as face.

Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Janet Frunza
In legatura cu amintirile din copilarie, ajunul nu-l voi putea uita niciodata. Eram dupa perioada de post (la tara, pe vremea cand eram copil, toata familia postea) asteptam cu nerabdare sa treaca preotul cu Nasterea Domnului, ca sa ne putem bucura de dulcele cel mai ravnit; Scutecele Lui Isus! Mancam cu atata placere si apoi infofoliti plecam cu colinda! (unde sant vremurile de lata data?)
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Janet Frunza
Unei tinere gospodine, i-as recomanda, ca pentru masa de sarbatoare,sa aleaga un meniu, mai usor de facut cu care este sigura ca nu va da gres. Nu te apuci sa gatesti, un meniu sofisticat, fara sa ai ceva experenta, risti sa nu-ti iasa si dezamagirea va fi pe masura.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Janet Frunza
Raman la traditional. Asa place la toata familia.