In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
10
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Laura Adamache

Daca ai putea sa faci o singura reteta pentru masa de Craciun care ar fi aceea?
Laura Adamache
Pentru ca imi plac foarte mult, Sarmale in foi de varza cu afumatura, cu siguranta le-as alege pe ele.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Laura Adamache
Cred ca voi deshide masa cu o Placinta cu carne, Mousse de ton servit pe feliute usor prajite de Baghete integrale, Placinta cu dovlecei si morcovi si niste Cosulete de linte cu guacamole. Pentru ca iubim Ciorba de burta as alege-o pentru felul intai iar Sarmalele in foi de varza ar ocupa cu siguranta un loc binemeritat pe masa de sarbatori. Probabil ca voi face si o Friptura de porc cu cartofi si mere. Deserturile de Sarbatori reprezinta in fiecare an o provocare pentru mine. Mereu vreau si reusesc sa aduc pe masa ceva nou si inedit dar totodata nu renunt la retetele mai vechi aflate deja pe blog. Una dintre aceste retete este cea a Cozonacului super pufos, Treccia Russa. Voi face cu siguranta un tort asemanator Tortului 35 ani si o multime de biscuiti si bomboane printre care: Chocolate Crinkles, Cornulete vesele pentru Mos Craciun, Tozzetti si Trufe.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de Sarbatori?
Laura Adamache
Copilaria mea "s-a intamplat" acum muuult timp. :)) In ciuda acestui lucru nu am sa uit niciodata gustul si parfumul sarmalelor pregatite de mama mea si a cozonacilor facuti de tatal meu. Imi amintesc ca simteam altfel Craciunul, il asteptam cu o bucurie enorma si il traiam foarte intens alaturi de bunici, parinti si fratele meu in jurul mesei pline intotdeauna cu bunatati.
Ce recomandari i-ai face unui novice care organizeaza pentru prima data masa de Sarbatori?
Laura Adamache
Pentru ca si eu am trecut prin aceasta faza (cine nu a trecut?) recomand incepatorilor sa faca probe inainte de pregatirea mesei De Sarbatori. Este mult mai putin dureros un esec la scara mica decat unul de proportii. Incercati sa va faceti putin timp in zilele precedente Sarbatorilor si testati retetele alese. Daca nu va multumeste rezultatul obtinut, porniti din nou in cautarea altor idei. Organizarea este un alt lucru extrem de important care nu trebuie trecut cu vederea. Ganditi-va in ce ordine vor fi facute retetele si incepeti sa le pregatiti din timp pe cele care permit acest lucru.
Ce fel de mancare preferi de Sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Laura Adamache
De Craciun aleg un meniu aproape traditional. Spun "aproape" pentru ca nu gasesc intotdeauna ingredientele necesare si atunci introduc in meniu si altfel de retete. Pentru Revelion aleg intotdeauna un meniu mai aparte, in general pe baza de peste sau fructe de mare si bineinteles un tort mai sofisticat.