In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
11
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Laura Frunza

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Laura Frunza
Daca as putea face o singura reteta de sarbatori, as face pui la cuptor in crusta de sare. Puiul e, de obicei, subestimat la mesele festive, insa in aceasta variant e incredibil de fraged si gustos.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Laura Frunza
Voi gati puiul in crusta de sare ca fel principal, racituri (piftie) de gaina, salata Boeuf, fursecuri vitraliu si paine de casa.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Laura Frunza
Cea mai frumoasa amintire nu e legata neaparat de masa din ziua de Craciun, ci de o masa de dinainte, cea din ziua de Ignat de la taierea porcului. Bunica facea pomana porcului, un tuci mare, plin cu bucati de carne prajite, servite cu mamaliga si harbuz (pepene) murat.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Laura Frunza
In primul rand, daca vrea sa gateasca ceva sofisticat, ar fi ideal sa testeze reteta cu cel putin o luna inainte. Iar daca nu se simte sigur pe sine, sa aiba si o rezerva, de exemplu un muschi de porc condimentat bagat la congelator pe care sa-l scoata si sa-l puna repede pe gratar, sau un amestec de legume congelate care sa mearga ca garnitura la orice.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Laura Frunza
Cu siguranta prefer mancarea traditionala. In restul anului nu fac racituri, de exemplu, de ce nu m-as bucura de ele la Craciun? Retetele iesite din comun merg de revelion, as spune eu, dar de Craciun ar fi ideal sa ne respectam traditiile si sa gatim romaneste. Ideal, desigur, nu obligatoriu. Si cel mai important lucru e sa ne bucuram de aceste bucate cu masura si sa nu facem excese.