In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
17
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Liliana Toma

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Liliana Toma
Ce imi place foarte mult si de sarbatori nu lipseste (de fapt in fiecare duminica facem) sunt sarmalele. Alaturi de ele in oala putem fierbe si carnita afumata si carnati.
Din fericire poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Liliana Toma
Anul asta o sa gatesc sarmale, friptura de porc ( arne de porc afumata si carnati), salata de boeuf, salata de telina cu mioneza, salata de varza. Am amintit cateva retete dar inca meniul nu l-am stabilit exact. Unele retete le am scrise pe blog, altele nu.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Liliana Toma
In copilarie imi placea tare mult cand soseam de la colindat si in casa era miros de sarmale si carnat, iar eu  plina de frig si abia asteptam sa mananc  carnat cu paine de casa, stand la gura sobei.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Liliana Toma
Unui novice i-as recomanda sa citeasca toare retele de pe Gustos.ro si de pe forumul gustos.ro. Acolo exista o mare sursa de inspiratie.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Liliana Toma
De sarbatori prefer mancarea traditionala.