In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
Interviu cu LopFras
Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
O singura reteta de sarbatori ar fi piftele aperitiv cu mac si susan,
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Cea mai frumoasa amintire este cand pregateam, in familie, mancarea de craciun si and impodobeam bradul. Cu cele doua surori pregateam prajituri si mancaruri traditionale si apoi il asteptam pe Mos Craciun. In ajunul Craciunului, ne asezam toate sub brad, si ne hotaram toate ce va manca fiecare din brad. O alta amintire placuta este atunci cand, copil fiind, mergem in satul bunicilor, prin nameti, cu „uratul” in ajunul Anului Nou si cat de dezamagite eram cand primeam colaci si nuci in schimb de ceva banuti...
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Unui novice i-as recomnda de sarbatori sa gateasca orice ii este la indemana, sa incerce si sa se straduie, o friptura, o ciorba, sunt foarte usor de facut. Important este sa isi doreasca si sa vada cat de important este gatitul in familie, pentru familie, pentru prieteni si pentru a celebra Sfintele Sarbatori.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
De sarbatori prefer mancarurile mai putin traditionale, dar nu refuz un carnat de casa afumat, o pastrama de casa, un cozonac fraged sau o piftie buna.