In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
09
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Marius Cristian

Dacă ai putea să faci o singura reţetă de Sărbători, care ar fi aceea?
Marius Cristian
Dacă ar fi numai după mine, atunci sarmale. Dar îmi iubesc soţia, aşa că salată boeuf rămâne.
Din fericire, poți să faci oricâte rețete dorești. Așadar, ce rețete vei găti?
Marius Cristian
Chiar nu știu, e prea devreme. Anul trecut m-am decis doar în momentul cumpărăturilor finale să fac, printre altele, sparanghel rulat în costiță. Depinde cât de mult mă inspiră materia primă.
Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de mâncarea de Sărbători?
Marius Cristian
Uite, acum mi-am dat seama că n-am niciuna. Adevărul e că mama, Dumnezeu s-o odihnească, gătea așa de bine încât fiecare zi era o sărbătoare!
Ce recomandări i-ai face unui novice în bucătărie care organizează pentru prima dată masa de Sărbători?
Marius Cristian
Mai întâi să țină cont de gusturile musafirilor, abia apoi de ale sale. După aceea, degeaba e mâncarea bună dacă băutura e proastă, muzica oribilă, iar lista invitaților neinspirat făcută. A, și să nu uit: să pregătească și să planifice totul cu grijă și din timp, fiindcă o gazdă obosită și stresată nu prea sporește pofta de petrecere.
Ce fel de mâncare preferi de Sărbători: tradițională sau mai ieșită din comun?
Marius Cristian
Aici e simplu, că-s două. Așa că musai tradițională de Crăciun și mai „relaxată” de Anul Nou.