In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
19
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Simona Haliga

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Simona Haliga
Daca as fi pusa in situatia silita de a gati o singura reteta de sarbatori, aceea ar fi o friptura de porc cu sos,nu mi-as putea lipsi pe cei doi barbati ai vietii mele de carnea lor preferata: cotlete de porc in sos de boia
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Simona Haliga
Daca as fi pusa in situatia sa gatesc ceea ce vreau: piept de rata cu piersici:
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Simona Haliga
Cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mincarea de sarbatori: sint multe, multe,amintiri, se invalmasesc toate in mintea si-n sufletul meu deopotriva: mirosul de cozonac, de prajiturele, de vin fiert, de racituri usturoiate si senzatia bizara a calaritului de porc pirlit, miros de afumaturi de porc si de placinte fierbinti. Peste toate inaltindu-se vocea bunicii, inalte, drepte, coordonind cu calm si fermitate un ritual ce trebuia dus la bun sfirsit in fiece an, cu sfintenie! :)
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Simona Haliga
Recomandari pentru o novice: sa nu se precipite, sa-si faca o lista de cumparaturi bine gindita si sa alcatuiasca un meniu accesibil ca tehnica culinara, care sa nu o dedea esecului si epuizarii! Sarbatoarea trebuie traita si cu sufletul, stomacul ar trebui sa se multumeasca cu putin si bun. :)
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Simona Haliga
Prefer impletirea traditiei cu ineditul,nevoia mea de "altceva"ma indeamna si sustine la noi si noi aventuri"in coltul meu de bucatarie".