In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
17
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Violeta Postolache

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Violeta Postolache
Mi-e greu sa ma opresc la o singura reteta , nu-mi pot imagina masa de sarbatori fara tot ceea ce implica ea, insa daca ar fi neaparata nevoie cu siguranta as alege sarmalele.Sunt o sustinatoare infocata a bucatariei traditionale romanesti si nu pot concepe Craciunul fara sarmale.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Violeta Postolache
Asa mai merge, imi place sa imi rasfat oaspetii cu bucate care mai de care mai gustoase. De sarbatori meniul meu va fi cam asa:
La aperitiv, pe langa preparatele traditionale din carne de porc voi mai servi: Rulada cu ciuperci, Cuburi aperitiv (reteta mai jos), Oua umplute cu pasta de ciuperci.
Apoi o ciorba radauteana.
Ca fel principal voi servi sarmalute la oala de lut atat in foi de varza cat si cu frunze de vita.
Urmeaza apoi diverse fripturi  , astfel incat sa poata fi pe gustul tuturor invitatilor, printre care : friptura de pui cu sos de afine, friptura de vita impanata pe pat de legume, rulada de vitel cu carne tocata, rulouri din carne de porc.
Vor urma evident fursecuri si prajiturele: fursecuri braduti si stelute, fursecuri spiralate, trufe cu ciocolata. Evident , tortul nu poate lipsi, anul acesta voi face Tort Vis de iarna.
Si sa nu uit bautura, specialitatea casei: lichior de cafea.